Ha van egy dalcsokrom amit publikálni szeretnék (én írtam őket) akkor hova (milyen stúdióba) menjek? Vagy jobban megéri egyedül csinálni otthon? De akkor hogy csináljak klippeket meg turnét?
De akkor az övék lesznek a dalaim jogai!
Tudsz néhányat?
Általos tanácsként azt tudom mondani, hogy egyelőre legyenek jó dalaid, amiket élvezel és amiket elő tudsz adni(!!!), ez az első lépés. Dolgozd ki őket, készíts demókat. Ha van egy jó felvételed (próbatermekben tudsz kiadáskész felvételt készíttetni), add ki mondjuk a DistroKiddel, tedd fel YouTube-ra valami egyszerű kis klippel, promózd mondjuk TikTokon, aztán várj.
Ha nem lesznek milliós megtekintéseid, akkor kár bele sok pénzt fektetni, ha meg felkapnak, úgyis meg fognak keresni a megfelelő emberek.
A stúdió k. drága. Más kérdés, hogy otthonra tűrhető minőségű cuccokat venni szintén százezrekbe kerül. Főleg a mikrofon szokott gáz lenni, óriási különbségek vannak az olcsók és drágák között.
Más kérdés, hogy demózáshoz jó az olcsó is.
És ne felejtsd el beregisztrálni az Artisjushoz, nehogy ellopják a zenéidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!