Miért lett ilyen snassz manapság a K-pop?
Régen volt fantázia a klipekben is, manapság meg javarészt tök ilyen semmilyen snassz ötlettelen klipek vannak.
A régiek tök szerethetők voltak. Pl.:
https://www.youtube.com/watch?v=S436CGuHpVM
Minden jobb volt régen.
De tényleg🙃, ameddig underground/beinduló valami, addig hasít.
Nézz meg egy random Loveparade videót. Vagy régebbi klipeket, pl Prodigy, akármi.
Vagy a Scooter első klipjeit, pl Move Your Ass.., stb..stb..
Amint kommersz lesz valami, fos, divat lesz.
Hát nem tudom, én inkább éppen hogy azt mondanám, hogy most lett népszerűbb, anno, amikor a kpop "fénykorát" élte, olyan 2010-2016-ig, egy jobb klipnek volt a nézettsége kb 10millió, most meg kijön egy híresebb előadó MV-je és eg hónapon belül megvan a 100+ millió.
Azt meg hogy szerinted van e benne színvonal, senki nem kérdezte, és ez csak a te egyéni retek véleményed, amire senki nem kíváncsi, és semmivel nem ér többet mint bárki másé.
Szerintem sokan a biztosra mennek, és inkább olyan koncepciót választanak, olyan klipet készítenek, amikről tudják, azzal úgyse nagyon lehet mellényúlni, mert az a felkapott éppen, és inkább nem kísérleteznek, hogy biztosan megkapják azokat a számokat (nézettség és eladás terén), amikre vágynak.
Pont a napokban jutott eszembe VIXX 'Error' című dala és klipje, hasonló okból.
Nem kötözködésből:
az, hogy valamelyik MV képes 100+ millió megtekintést produkálni, mondjuk 1 hónapon belül, a kpop világában már aligha történik organikus módon. És ezt úgy mondom, hogy 10+ éve hallgatom a műfajt.
Már egy jó ideje divat az, hogy ezeket a zenei videókat reklámként dobja fel a YouTube, amit sokszor 5-20 másodpercig át sem tudsz ugrani. A konkrét értékre nem emlékszem, de egy bizonyos időtartam után a YT (még, ha csak reklámként is néztél bele) +1 megtekintést fog a videóra dobni. A szervezett "mass streaming" jelenségről nem is beszélve, amikor a rajongók hosszú posztokat írnak ki arról, hogyan kell nem organikus módon hatalmas nézettséget gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!