Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A zenei hallás tud "romlani",...

A zenei hallás tud "romlani", ha az ember nem gyakorol, nem foglalkozik vele?

Figyelt kérdés

Például ha valaki nem gyakorolja az éneklést, akkor hamisabban énekel, ilyen lehetséges?

Vagy aki tényleg tehetséges, azzal ez nem fordul elő?

júl. 31. 12:32
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

Emberfüggő is lehet, de amúgy nem hinném, szerintem az agy elraktározza a dallamot, és ha évekig nem hallod, akkor is ott van benned, évek múltán pedig ha újra hallod, egyből előjön.

Párszor volt itt is ilyen kérdés, hogy “régen hallottam egy számot, most újra beugrott, mi lehet?”, meg úgy 2 hónapja nekem is csak úgy spontán eszembe jutott egy szám, amit utoljára még a ‘90-es évek hallottam.

júl. 31. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Maximum maga a hallórendszer tud romlami.
júl. 31. 14:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor miért van az, hogy régen tudtam tisztán énekelni, ma meg már hamiskás vagyok?
júl. 31. 15:01
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
#3 A hangszálaid is elromolhatnak, például dohányzás által.
júl. 31. 16:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem dohányzom.
júl. 31. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Menj el gégészhez, aztán foniáterhez. Ők megmondják, hogy károsodtak-e a hangképző szerveid.

Kiabálás, túlerőltetés, vagy éppen “préselés”, visszafojtás, nem megfelelő helyen való beszéd is tud ilyet okozni.

júl. 31. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:
91%
Legtöbb profi zenész,énekes napi szinten gyakorol.
júl. 31. 19:52
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
93%
A hallás nem romlik, de a hangképzés kiesik a gyakorlatból. 40 éve volt egy amatőr bandánk, napi szinten skáláznom, meg énekelnem kellett, ha nem akartam falsot fogni.
aug. 1. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!