Úgy gondolom, hogy a rap már egy halott műfaj. Egyetértesz?
Nyugododtan kimondhatjuk:
Most már mindenki lehet rapper.
Bárki meg tudja azt csinálni, hogy valahogy összerak egy unalmas szöveget, tele sablonokkal/káromkodással. Letölt hozzá egy ingyenes zene alapot, majd autotune-t használva "rappel" egyet.
És akkor na, ő a nagy rapper.
Te is meg tudod csinálni. Én is. Bárki.
Az ilyen szintű felhígulás pedig megölte a rap-et, ez a műfaj halott. Semmi erdekes nincs már benne. Tele van amatőrökkel, akik rosszak
"rappel egyet" = rámondja.
Mert flow az nincs
Csak rámondja, mintha verset szavalna.
A mainstream rap esetében még igaz is lehet, amit a rádiók is leadnak és ami ott van a Youtube felkapott listában.
Az underground-ot nem temetném el vele, ott azért még szerepe van annak, hogy valaki meg tudja írni és el tudja rappelni a saját gondolatait (esetleg még az alapot is ő szerzi).
Igen, de szerintem ez nem is rap, én ezt a "mondom a szöveget" nem tartom rapnek.
Ez a se énekelni nem tudok, se rappelni nem tudok, de azért szerepelni akarok. Nagyon sok ilyen magyar csapat van. Ráadásul tök népszerűek. Úgy látszik, erre van igény.
Persze, halott, mint a rock...
Aha.
"Persze, halott, mint a rock..."
Én nem nevezném élő műfajnak, ahol a zenei termést már vagy 10-15 éve kivétel nélkül be lehet osztani az "önismételgetés", a "nosztalgiaparti", vagy az "egymillióból egy ember hallott róla" kategóriák valamelyikébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!