Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Úgy gondolom, hogy a rap már...

Úgy gondolom, hogy a rap már egy halott műfaj. Egyetértesz?

Figyelt kérdés

Nyugododtan kimondhatjuk:

Most már mindenki lehet rapper.

Bárki meg tudja azt csinálni, hogy valahogy összerak egy unalmas szöveget, tele sablonokkal/káromkodással. Letölt hozzá egy ingyenes zene alapot, majd autotune-t használva "rappel" egyet.

És akkor na, ő a nagy rapper.

Te is meg tudod csinálni. Én is. Bárki.

Az ilyen szintű felhígulás pedig megölte a rap-et, ez a műfaj halott. Semmi erdekes nincs már benne. Tele van amatőrökkel, akik rosszak

2024. júl. 23. 13:05
A kérdező szavazást indított:
Igen. A műfaj halott!
Nem. A műfaj ma is él
11 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:

"rappel egyet" = rámondja.

Mert flow az nincs

Csak rámondja, mintha verset szavalna.

2024. júl. 23. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2024. júl. 23. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

A mainstream rap esetében még igaz is lehet, amit a rádiók is leadnak és ami ott van a Youtube felkapott listában.

Az underground-ot nem temetném el vele, ott azért még szerepe van annak, hogy valaki meg tudja írni és el tudja rappelni a saját gondolatait (esetleg még az alapot is ő szerzi).

2024. júl. 23. 13:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de szerintem ez nem is rap, én ezt a "mondom a szöveget" nem tartom rapnek.

Ez a se énekelni nem tudok, se rappelni nem tudok, de azért szerepelni akarok. Nagyon sok ilyen magyar csapat van. Ráadásul tök népszerűek. Úgy látszik, erre van igény.

2024. júl. 23. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Persze, halott, mint a rock...

Aha.

2024. júl. 23. 13:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Rico Nasty
2024. júl. 23. 13:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a formában valóban nincs sok hátra a műfajnak, pláne úgy, hogy sokan divatból hallgatják. Meg hát eleve ez már nem is igazán rap, inkább autotuneos motyogásnak mondanám.
2024. júl. 23. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:

"Persze, halott, mint a rock..."

Én nem nevezném élő műfajnak, ahol a zenei termést már vagy 10-15 éve kivétel nélkül be lehet osztani az "önismételgetés", a "nosztalgiaparti", vagy az "egymillióból egy ember hallott róla" kategóriák valamelyikébe.

2024. júl. 24. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!