Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vélemény a zenémről?

Vélemény a zenémről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már 4 éve kezdtem el zenélni, de komolyabban csak 1 éve, és számos dalt kiadtam már Spotify-on, Apple Music-on és minden nagy platformon, dolgoztam már kisebb német és amerikai producerekkel is, viszont eddig nem nagyon volt hallgatottságom, ezáltal nem igazán kaptam visszajelzéseket.

Nemrég viszont kijött egy új dalom, amire szeretnék több visszajelzést kapni, min lehetne esetleg fejleszteni, vagy mi az ami jó benne, stb... Minden adviceot és véleményt meghallgatok! Nem a promo a célom, hanem csak visszajelzést szeretnék, hogy jó úton vagyok-e.

Az angol kiejtésemet kérem kímélni! 5 amerikai zenésszel dolgoztam együtt a dalon, és őket nem zavarta, nem is vették észre az akcentusomat. Ez szerintem csak minket magyarokat zavar.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=O2bTpziJ8h0

Ha bárkit érdekel, nem csak YT-n van a dal: [link]

Minden véleményt előre köszönök!

júl. 17. 12:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

Hát...

Előljáróban annyit, hogy messze áll az ízlésemtől az ilyen zene.

Igazából nem tudom, mi ebből az, ami Te vagy: a hangszerelés olyan "arcomba mászó" stílus, a hangodon erőteljes az autotune. A dal maga nem különösebben kreatív, eredeti.

A kiejtéseddel nem nagyon foglalkozom, de a szöveg amit énekelsz, az a műfaj, amiről nem tudom eldönteni, hogy paródiának szánja valaki, vagy komolyan gondolta.

Az az igazság, hogy ebben a műfajban produceri munkával könnyű olyan zenét csinálni, ami "elmegy" kategória. Éppen ezért áll távol tőlem ez. Én nem látom ennyi alapján, hogy különleges lenne az egész. Ettől persze lehet benne potenciál.

júl. 17. 12:47
 2/20 anonim ***** válasza:
43%
Ez minden, csak nem zene.
júl. 17. 13:33
 3/20 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem klassz.
júl. 17. 15:04
 4/20 anonim ***** válasza:
50%
Nem világsláger material, de nem rossz. Szerintem folytasd.
júl. 17. 16:18
 5/20 anonim ***** válasza:
0%

"Nem különösebben eredeti"

Létezik egyáltalán eredeti zene? Mindenki koppint valahonnan, nincs új a nap alatt. A "kreatívnak" mondott zene sokszor annyira nyakatekert, hogy senki se hallgatja. Szerintem egy egyszerű dallamú, de jól meghangszerelt szám sokkal szerencsésebb.

júl. 17. 16:37
 6/20 anonim ***** válasza:
29%

#5: ritkán olvasok ennyi tévedést és félremagyarázást egyetlen válaszon belül.

Az eredetiségnek is vannak fokozatai, ahogyan egy dalban van több összetevő. Ebben alig van olyan elem, amit ne hallottam volna már tucatszor. És nem a sokat hallott négy akkorddal van bajom. A dalszöveggel próbál kitünni, de az inkább gyerekes, mint kreatív. Egyébként ez a dal messze nincs jól "meghangszerelve".

A mai popzenében van, amelyben általában több a kreativitás, és mégis népszerű.

Azt mondod, hogy senki nem hallgatja az eredeti zenét: baromság.

Én azt nem hallgatom meg egynél többször, amiből tucatnyit hallottam korábban. Mert egyszerűen unalmas. Az ilyen zene egyszer zúz egy fesztiválon, és egy életre elfelejtheted.

És amúgy meg van ereseti zene, sőt. Szloninszki bizonyította, hogy ha kihasználjuk a zene adta lehetőségeket, évezredek alatt sem fogynak el az ötletek.

júl. 17. 18:19
 7/20 anonim ***** válasza:
50%

6# Továbbra sem tudtuk meg, mi számít eredetinek, vagy hogy miért ez a fokmérője A sikeres/élvezhető zenének. Még jó, hogy nem zavarnak az akkordok, másból nem igen tudsz dolgozni, ez nem egy periódusos rendszer, hogy új "elemeket" fedezel fel.

A fél és egész hangokra felosztott skálából véges permutációban képezhető emberi fül által értelmezhető harmonikus dallam. Persze a hangszerelés (hiába teszed idézőjelbe) sokat dobhat vagy éppen ronthat az eredményen.

Ez a Szoninszki vagy ki, meg annyira eredeti ÉS népszerű, hogy sose hallottam róla. Kb. annyian ismerhetik, mint a kérdezőt.

júl. 19. 00:26
 8/20 anonim ***** válasza:
31%

Bocs barátom, de ez semmi.

Szoveg? Mehh. Gimis koromban írtam hasonlókat, csak jobb volt az angolom.

Éneklés? Ha autotune nélkül nem megy akkor hagyd a francba. (Még autotune-al is sz*rul szólsz)

Zene? Ingyenes samplerek egymásután pakolgatva.

Sikerült előálítanod egy kortárs tucatterméket. Ilyet egy 10-13 éves net/pcfüggő gyerekek csinálnak.

Amennyiben te nem egy 13 éves net/pcfüggő gyerek vagy, ez gáz.

Az a komment meg, h "Get into the throwback vibes of the 2000s": nevetséges. Áltsulis lehettél max, ötleted sincs, vaktábam lövöldözöl. Feleslegesen. Nagyon ciki.

Hogy is mondjátok? Megvan: cringe frfr .

Bánom h klikkoltam , dislike-al kompenzáltam.

Gyárthatsz sz*rt a legyeknek, lehetsz ebből gazdag, ilyenekkel akár lehet is, hajrá! De más téren ez 0, nulla, nada, niente, nothing.

Egyébként meg, ha ezt az imizset adod magadról:

[link]

Akkor minek kérdezed a gyk közösségét? Mégsincs minden lesz*rva? Mégse kapja be mindenki? Akkor mégis számít az anonim senkik véleménye? Mégse azt csinálod amit akarsz hanem visszajelzésre vársz noname senkiktől?

Kapd össze magad, nőj fel, gyerek vagy még. Egy wannabe no one. Valaki aki már akkor senki volt amikor még volt valaki.

júl. 21. 15:39
 9/20 A kérdező kommentje:

#8 - Whoa, whoa, whoa!!! Na, ez minden csak nem vélemény. Ez már szimpla rosszindulat és fikázás.

Eléggé próbálod rátukmálni a dologra, hogy te 1000x jobb vagy mindenben. Kérlek linkeld be ide akkor! Mutasd meg! Az auto-tuneozással kapcsolatban: képzeld, NINCS RAJTA! Lehet utálkozni, hogy auto-tune így meg úgy. Nem értem miért kell egyből a másikat utálni és mondani, hogy autótyún, mert tud pontosan kiénekelni hangokat. Ez lehet a saját vágyálmod bukása, mert te lehet nem tudsz, és kb. ez lehet a helyzet, ha ilyen "pozitívan" írod az eléggé dekonstruktív véleménynek hívott fikázást, és mindenben sz*rnak hívsz, és hogy te meg király vagy.

Valamint a dalnak köze sincs a samplerekhez. ZÉRO! Stúdióban felvett dal, igazi hangszerekkel, produceri együttműködéssel és zenészekkel. Ebből is látni, hogy ez csak rosszindulat.

Egyébként meg 2000-es éveki gyerek vagyok, igenis lehet olyan zenét csinálni, ami akkoriban volt a jellemző, sok ehhez hasonló ment. Lehet te egy kő alatt éltél és elfelejtettél szocializálódni, művelődni is, mert ilyen véleményhez nagyon műveletlennek kell lenni, hogy semmi konstruktívat nem állítasz, csak lesenkizel, adjam fel, sz*r - ez nem vélemény. Ez fikázás, műveletlenség és rosszindulat.

Egy művelt ember leírja, hogy neki mi a jó benne, min kéne pozitívan változtatni, mint javítsak - és nem csak szimplán: lesz*roz és add fel, mert wannabe no one. ENNYI.

Na adiós.

júl. 21. 18:40
 10/20 anonim ***** válasza:
31%

Ohh dear snloflake, verd magad, célemlnyt kértél, azt kaptad. Ha nem tetszik akkor ne kérdezd.

Hazudozni meg felesleges.

júl. 21. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!