SzZsNBotkaManó kérdése:
Recseg a gitárom, ha állítom rajta a tekerőket?
Figyelt kérdés
Ajánlatos ilyenkor szervizbe vinni és ott megnézetni?2024. jún. 3. 16:23
1/6 anonim válasza:
Ajánlatos. A potik szoktak konatkthibásak lenni, azokon szerintem a csere segít.
Szoktak gányolni spray-vel, de szerintem az hosszú távon annyit ér, mint hullának a beöntés.
2/6 anonim válasza:
Olajozni szoktam őket, még nem tudom meddig jó, pár éve kezdtem.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom, nekem miért jó mégis. Mondjuk szigorúan szilikonolaj, esetleg ha van valami teljesen színtelen agyonfinomított vagy szintetikus, az is jó lehet. Természetesen ha már arra járok, szükség szerint elzárom a portól filcekkel, ez is evidencia. Lehet ezért just works évek óta minden, ami szinte gyárilag zajos volt. Ja, és vízparton meg dűlőúton traktor utánfutón se használom egyik cuccomat se.
5/6 anonim válasza:
Talán azért lehet, mert mint minden a világon, a potik sem csak ilyenek, vagy olyanok. Millió féle gond lehet, ami miatt nem érintkezik rendesen. Lehet valamelyiknél nincs meg a leszorító erö, vagy a másiknál meg elkopott vagy szennyezett a réteg, amin mozog a csúszka.
Az egyik 1-2 hétig lesz jó a kenéstöl, a másik meg 1-2 évig.
És ahogy te is észrevetted, a raktározás körülményei sem mellékesek.
6/6 anonim válasza:
A legalsó kategóriás, épp csak nem hiányos, filléres izéknél el tudok képzelni olyan anyaghasználatot vagy gyártási hanyagságot, hogy nem elég az érintkezés, vagy hogy árkot karcol a pályába a szerencsétlen, de azt lehet érezni. Nagyon-nagyon régen olyanba is sikerült belebotlanom, ami gyárilag akkorát kotyogott, hogy tényleg el kellett hajítani. Ha iszonyú könnyen, vagy hihetetlen darabosan mozog, esetleg nem csak tekergetni lehet, és sapka nélkül is mozog mindenfelé, akkor nyilván jobb kiforrasztani, és ha már a komolyabb is viszonylag filléres, jó lehet belerakni azt, az nem téved. De ha ott van a kezedben az alsópolcos izéke, akkor lehet egyszerűbb első körben bejutási pontot találni egy csepp nagyon tiszta olajhoz, meg elzárni a külvilágtól rendesen, ha nem volt jó ez se rajta. Addig se melegít rá a panelra az ember, mert az tiszta sor, hogy precízebb hőszabályzás és gyakorlott kéz nélkül a mai tucatárukon hamar felválik vagy simán csak elpárolog az is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!