Milyen őrülettel kapcsolatos zenék vannak?
Tudom ajánlani Syd Barrett dalait, ő konkrétan mentális beteg volt. A Pink Floyd alapító tagja volt, az első albumukon még ő volt a meghatározó, aztán kilépett az együttesből az egyre súlyosbodó problémái miatt. Aztán kiadott még két szólólemezt, utána teljesen visszavonult a zenéléstől. Hát, meglehetősen őrültek a dalai. Róla szól a Pink Floyd későbbi 'Shine on you Crazy Diamond' című száma, ami az együttes egyik legnagyobb műve szerintem.
A másik rocktörténeti őrület a The Crazy World of Arthur Brown, különösen a Fire című daluk. Ebből alakult aztán az Atomic Rooster együttes, aminek a vezetője szintén mentális problémákkal küzdött. A Save Me című daluk szerintem zseniális.
Ez ugyan nem egészen zene..De szerintem nagyon adja az őrült hangulatot:
szerintem az Alt- J Intro száma, teljesen olyan mintha az őrületről szólna..De Glass Animals számokat is kereshetsz.
Általában véve szerintem bármi ami psychedelic stílusba sorolható őrületnek hangzik kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!