Humbucker single coil helyett?
Megéri-e egyáltalán, mennyivel lesz jobb tőle a hangzás? - Szerintem főleg akkor érdemes kicserélni, ha a torzítás miatt zúg a single coil.
Ha igen, akkor milyen márkát vegyek? - Én például EMG aktívot vettem magamnak, mert metált gitározok főleg. A Seymour Duncan is nagyon híres márka, de hobbigitárosként akár egy Ibanez humbi is jó leszek.
És a cserét magam is el tudom végezni vagy érdemes elmennem vele inkább egy hangszerüzletbe? - Ha rendelkezel forrasztási tapasztalattal, akkor simán meg tudod csinálni magadnak is.
A Squier stratod kb 50 ezer forintot ér használtan. Nézd meg más mennyiért hirdet, és add el 5 ezerrel olcsóbban egy hét alatt.
Aztán vegyel egy hunbuckeres Squiert, Yamahat vagy Ibanezt.
Egy ilyen olcsó gitárba pocsékolás a hangszedő csere.
Ha mégse bírsz magaddal, meg tudod csinálni. Kell tudni forrasztani.
"megéri-e egyáltalán, mennyivel lesz jobb tőle a hangzás?"
Az attól függ mennyivel jobb hangszedőt teszel bele a mostaninál. Egy komolyabb darab valószínűleg többe kerül, mint az egész gitárod. Ha meg valami olcsót teszel bele, akkor jobb nem feltétlenül lesz, csak más. A humbucker nem jobb a single coilnál, nagyon más hangzás. Az egyetlen objektív előnye a zajkioltás.
"Ha igen, akkor milyen márkát vegyek?"
Amilyet szeretnél. A két legnagyobb név a Dimarzio és a Seymour Duncan, de mint már mondtuk ezek elég drágák.
"És a cserét magam is el tudom végezni"
Nem tudom. El tudod? Ki tudod marni a testet, ki tudod vésni a koptatólapot, tudsz forrasztani?
"vagy érdemes elmennem vele inkább egy hangszerüzletbe?"
Hangszerüzletekben jellemzően nem foglalkoznak ilyesmivel. Neked hangszerész kell.
Az van, hogy NAGYON MÁS egy klasszikus strato és az általad említett “fat strat” hangzása! Ugyanis a hangszedő mágnesei passzív állapotban is vonzzák a húrt. Az egész hangszernek dögösebb a hangzása, amit én pl. jobban is szeretek.
A helyedben megtartanám a jelenlegi stratot úgy, ahogy van, és vennék mellé még egy Squier HSS hangszert. Egyáltalán nem drágák.
Sok forrást megnéztem fat strat definícióként, de akkor ezek szerint a legtöbb nem valid? (Vagy jelentésmódosuláson esett át???)
“The "Fat" Strat features a humbucker in the bridge position, 2 standard single-coils in the middle and neck, and 5-way switching.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!