Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nirvana mitől ilyen sikeres ?

Nirvana mitől ilyen sikeres ?

Figyelt kérdés
Nem voltak együtt sokat. De én úgy gondolom hogy meghatározó zenekar volt a rock történetében. Mitől volt az ?

2024. máj. 9. 13:59
 1/4 anonim ***** válasza:
25%
a maguk korában viszonylag újszerű hangzás, a kamaszlélek háborgásának megnyugvást adó depizene, és a korai halálával félisten státuszba avanzsáló szőke herceg, ami miatt kultstátuszba emelkedtek. azóta minden, kicsit is rockos fiatalnak van egy nirvánás korszaka (amit persze utólag sokszor viccesnek vagy cikinek tart)
2024. máj. 9. 14:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl. azért, mert ugyanolyan jónak tartom, mint amilyennek 12-16 éves koromban tartottam. Elmúltam 40 és ugyanúgy szeretem.

A zene is nagyon tetszik, a szövegek is, számomra van mondanivalója, nem a megszokott, érdekes, de közben fura és vicces vagy morbid is. Az ének is nagyon tetszik, az sem egy megszokott énekhang.

2024. máj. 9. 14:06
 3/4 anonim ***** válasza:
94%
Az elqrvult glam rock/hair metal posványába hozott egy őszinte nyers hangzást meg olyan témákat amik nem arról szóltak hogy mennyire király rock sztárnak lenni. Persze az is sokat segített a mainstream sikereikben hogy kifejezetten popos hangzásuk volt a Nevermindon tehát mindenki számára emészthető volt. Aztán persze Cobain halála sokat lendített a népszerűségükön. Azt sokan elfelejtik, hogy az In Utero egyáltalán nem lett átütő siker a kevésbé popos hangzás miatt.
2024. máj. 9. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
egyébként a végső válasz a kérdésre az, hogy kurt cobain karaktere és halála. ez az fő oka annak, hogy sokszorta annyian ismerik és szeretik a nirvánát, mint a zeneileg hasonló jelentőségű többi meghatározó grunge bandát.
2024. máj. 9. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!