Átlehet variálni valahogy a gitárt hogy máshogy szóljon(pontosan lent)?
Figyelt kérdés
Elektroakusztikus gitáron vagy elektromos gitáron játszanék. Az eredeti zenében C,D,G,Em van viszont az énekes Ad,Hd,Ed,C#m ban énekelne. Meglehet oldani vagy hangolással, vagy kápóval vagy multi pedállal hogy C ben játszak de Ad nak hangozzon? Sokkal biztosabb vagyok az alapabb hangokban mint a mélyebbekben, ezért szeretném abban játszani. Kápóval tudom csak magasabb lesz, de ha a 9.sávra rakom akkor Ad nak hangzik.ápr. 9. 22:10
1/1 anonim válasza:
1. Ez egy G-dúr-os akkordmenet, nem C-s.
2. Nem léteznek Ad, Hd,Ed akkordok, Ab, Bb vagy B, Eb-nek írjuk őket, és nem C#m hanem Cm.
3. Capo 9 nevetségesen szól... Szerintem engedd el azt.
4. Ha lehangolod a gitárt 2 hanggal az is szarul szólna.
Ha tábortűzes akkordokat akarsz fogni akkor ezek a lehetőségeid vannak:
Capo I - D dúr:
G A D Hm
Capo III: C dúr:
F G C Am
Lehangolod a gitár egy fél hanggal - E dúr
A H E C#m
Így játszhatod nyitott akkordokkal, úgy hogy az alsó két húron nem fogsz semmit. Szépen szólna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!