Melyik a legjobb gitár 100-115ezer forintért ?
#4 Metálhoz teljesen jó az általad kinézett Ibanez, a superstrat formát tulajdonképpen ezért (is) találták ki. Annyit viszont javasolnék, hogy amennyiben teljesen emellett a stílus mellett köteleződsz el, inkább az elektronikára fektess nagy hangsúlyt. Érdemes lehet egy kicsivel olcsóbb gitárt venni és belerakni aktív hangszedőket. A Squiernek, a Cortnak és az Ibaneznek is vannak olcsóbb gitárjai, amik nem fognak szétesni 1 év után, az elektronikát pedig úgyis kicseréled rajtuk.
Nekem példaul van egy gitárom, ami kifejezetten a metálos agymenéseimre lett kitalálva. Egy 95 ezres Squier telecasterbe raktam egy EMG 81-es aktív humbit és szól, mint az atom. Összesen talán 130 ezerbe került és számomra rohadtul megérte.
#9 Érdemes olyan boltban vásárolni, ahol az árban benne van a gitár teljes beállítása is. Ilyen például a Gitárcentrum. Ráadásul náluk a garancia végéig bármikor kérhetsz ingyenes nyakbeállítást. Szerintem hangszerészhez csak akkor érdemes elvinni, ha valami atom nagy baja van a gitárnak, mert baromi nagy lehúzás tud lenni. Nekem például felajánlottak egy teljes beállítást 30 ezerért, a Gitárcentrumban meg röhögve mondták, hogy ne aggódjak, nincs semmi baja a gitáromnak...
Azok a videók, amiket említettél, rendszerint 50 éve nyirkos szekrényekben rohadó gitárokról készülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!