Milyen hátrány lehet annak, ha basszusgitáron nagy a húrtávolság (húrmagasság)?
#2 Ez konkrétan azt jelenti, hogy a fogólap végén már centikkel a normális felett vannak a húrok? Mert ha igen, akkor már több a gond, hiszen például a hangszedők kevésbé érzékelik a húrok rezgését, tehát kisebb a kimenti jelszint. Illetve nem tudom elhinni, hogy kényelmesen tudsz játszani, ami hosszú távon rossz technikához vezethet.
#3 Akkor miért a basszust választottad? Gitárnál még értem, de minden egyes basszusgitáron rezegnek a húrok...
Nagyon köszönöm a választ!
Nem centikről lenne szó, csak miliméter... Talán másfél... De lehet hogy csak egy. Valójában ennél jobban nem is tudom úgymond kitekerni a nyak csavart hogy ennél nagyobb legyen a távolság az első érintő és a hur között.
Azt mondod minden basszusgitáron rezegnek a holnap
Ennek egyfelől örülök hogy nem csak az enyémen és én ebből problémát csinálok
Másfelől amikor interneten nézek ilyen dolgokat nem szoktam hallani hogy rezegnének a húrok... Bár nekik gondolom ás az erősítőjük meg az egyéb berendezéseik effekt ilyesmi... Mit gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!