Baj ha kezdokent nincs pengetom, elektromos gitarhoz?
#8 Valószínűleg igaz. Nem is írtam olyat, hogy sose szerezzen be pengetőt, mert a pénzérme jobb. Előbb-utóbb úgyis lesz a kérdezőnek. Sőt majd húrokat is fog cserélni, az sem örök életű.
Csak úgy gondoltam, hogy ne ezen múljon, hogy addig nem tud vagy nem mer a gitárjához nyúlni, amíg nincs pengetője.
(mondjuk ha messze lakik a legközelebbi hangszerbolttól)
Az ujjas-körmös megoldás mindig működik, elektromoson is. Egyébként a ujjal pengetett elektromos (rock)gitározásra és az érmés megoldásra is van példa neves zenészek körében, például Mark Knopfler vagy Brian May. Persze nem ez az általános, meg az ember a saját hangszerét mindig jobban félti. :)
https://www.youtube.com/watch?v=xUedJpofbGE&ab_channel=Premi..
(Ezt az érmés dolgot korábban öreg nylonhúroson csináltam pár hétig, amíg nem volt hozzá pengetőm. Nem tudom, hogy ártott-e, eleve elhasznált húrokkal vettem. Azóta eszembe nem jutott, csak pengető vagy ujjak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!