Hogy fedezitek fel a zenéket, hogy hallgattok zenét?
15 éve csak az volt, ami a rádióban, tévében ment, onnan tudtuk kiválogatni, mi tetszik, és utána orientálódhadtunk abba az irányba.
De azóta van internet, YouTube és Spotify, algoritmusok, szóval teljesen máshogy kerül az ember elé a sokkal több zene. Hogy lett a kedvenced az, ami?
Vannak előadók, akiket valamilyen film vagy sorozat által fedeztem fel, amikben szerepelt egy vagy több számuk és megtetszettek.
Vannak előadók, akiket a rokonaim vagy barátaim ajánlottak.
Vannak előadók, akiket egyszer véletlenszerűen feldobott a YouTube vagy Spotify, én pedig belehallgattam egy dalukba.
Vannak előadók, akikről sokat hallottam, hogy ezért és azért jók, ezért rájuk kerestem és tényleg így volt.
Sokféle énekes és együttest hallgatok és őszintén szólva sok esetben nem is emlékszem, hogy kezdtem el őket először hallgatni, pedig túl fiatal vagyok az ilyen problémához. :D
Van, amit a YouTube ajánl, és megtetszik.
Spotify-on általában mixeket hallgatok, amikben olyan zenék is vannak, amiket nem ismerek. Ezek általában a különböző érzelmi mixek (sad songs, broken heart, confidence boost, good vibes)
Sok mindent hallgattam és egy idő után tudtam melyik irány tetszik.
Interneten utána lehet olvasni melyik műfajban mik a legnagyobb művel, előadók utána már könnyen kialakul a fő irányelv.
Egy idő után meg tudatosan wiki, metallum, reddit stb.
A Spotify/YT algoritmus már nehezen tud újat mutatni sok esetben ha valaki belemélyed egy adott műfajba.
A kedvenc műfajaimon belül szoktam kalandozni
Spotify
YT-n követek pár embert akik ezekkel a műfajokkal kapcsolatos videókat csinálnak, ha ajánlanak valakiket csekkolom
Láttam az együttest egy másik zenekar előtt élőben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!