Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vélemény a zenémről?

Vélemény a zenémről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 éve kezdtem el zenélni, de komolyabban csak 9 hónapja, egy német producerrel dolgozom azóta, és számos dalt kiadtunk már Spotify-on, Apple Music-on és minden nagy platformon, viszont eddig nem nagyon volt hallgatottságom, ezáltal nem igazán kaptam visszajelzéseket.

Ma viszont kijött egy új dalom, amire szeretnék több visszajelzést kapni, min lehetne esetleg fejleszteni, vagy mi az ami jó benne. Minden adviceot és véleményt meghallgatok! Nem a promo a célom, hanem csak feedbqcket szeretnék, hogy jó úton vagyok-e.

Link: [link]

Akit esetleg érdekel a Spotify:

[link]

2023. okt. 6. 12:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
Jó hangulatú, kellemes dal. Egy buliban is simán megállja a helyét.:)
2023. okt. 6. 12:14
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem rossz, amúgy kifejezetten tetszik az alap és a szöveg, bár nem feltétlen leszek nagy rajongója, ennek egy oka van, elég sokszor éreztem úgy, ahogy végig hallgattam, nem csak ezt az egy számodat, a többit is, ami youtubeon van, hogy számomra vagy legalábbis az én fülemnek bántó az angol kiejtés. Tényleg nem akarok szemét lenni, lehet velem van a gond, nem tudom, számomra nem nagyon adja át így, hogy ez jut eszembe a zene közben, hogy ehhjj ez fájt kicsit. Számomra ez egy kicsit zavaró, de ez ne állítson meg, sokaknak fog tetszeni ettől függetlenül, nekem a legtöbb magyar zenésszel ez a bajom, aki angolul szeretne énekelni. A többség akárhogy próbálja leplezni vagy elhagyni az akcentusát, nem tudja. Sok sikert a továbbiakban, sikereket kívánok, tényleg!
2023. okt. 6. 12:23
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Nem rossz, kellemes zene lett.
2023. okt. 6. 20:18
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
Kiindulásnak nem rossz szerintem. Kellemes a dallam, a szám hangulata. Az angolodon dolgozni kéne még, beleértve a szöveget és a kiejtést is. Lehetne hosszabb a szám, legalább 3-4 perc körül.
2023. nov. 1. 00:02
 5/17 anonim válasza:
86%
Nagyooon jó régen nem hallotam ilyen jó zenét!Gartulálok!És további sok sikert!!
2023. nov. 14. 17:28
 6/17 anonim ***** válasza:
35%

Hát, én inkább használható dolgokkal jönnék, ha nem gond.

Nincs mix. Túl hangos az ének, satnyák a dobok, igazából a hangszerelés mögött se nagyon érzek koncepciót. Zeneileg közhelyzivatar sajnos, ami önmagában nem gond, csak ha a megvalósítás is közhelyes. Ugye ez pont a legtöbbet koptatott harmóniamenet. Az különbözteti meg a nagyon hallgatott slágergyárosokat a mezei földi halandóktól, hogy ők ebből is nagyon fülbemászókat zenélnek úgy, hogy külön odafigyelés meg persze szakmai rálátás nélkül fel se tűnik, hogy tele van money shottal technikailag. Ami rögtön forró ólmot kíván, hogy minden sor eleje ugyanaz a frázis, éppcsak eltér egy robotikus arpeggiator hallgatásától az élmény, amit nyújt. Értem én, hogy valahol még a reggae is fülbemászó, de lásd, hogy egy slágernek ennyi nem elég, kell komoly hook, nagyon ki kell találni, szóljon jól egy szál gitáron vagy zongorán, de olyan igazán jól, mint amin tényleg dolgoztak is.

Énektanárhoz kéne járnod, mert kevés ösztönös ráérzésen kívül nem sok pozitívumot lehet felfedezni az éneklésedben, ahhoz képest viszont jelentősen túl van énekelve a cucc, ami igen nagy gond a végeredmény szempontjából.

Spotyn belehallgattam néhányba, általában hol jó a mix, hol nem, és jellemzően sokkal-sokkal nehezebben akarnak elkezdődni, mint a sikeresek legtöbbje. Bele a közepébe és azonnal buli felfogás minimum a kétperces hosszoknál több mint illendő lenne, ezért nem kapja fel az algoritmus kb soha: túl sokan túl hamar továbbmennek.

Hihetetlen ügyes zenehallgató kell legyél. Vannak periódusok, amikor szívesen zenélnél, de nem lehet, vagy csak nem csinálod valamiért, olyankor nagy ziccer van az igazán jókat hallgatni, elemezni, jegyzetelgetni, és ami a legfontosabb: minden egyes feljegyzett dolgot ki KELL próbálj, különben mindegy lett volna, ha szappanoperát nézel elemző munka helyett.

Iszonyat potenciál van benned, nehogy félre érts, de most még ezekből a sebekből vérzik a végeredmény. Semmi megugorhatatlan, csak hát sok meló, meg tényleg kemény menet lesz.

2023. nov. 14. 19:22
 7/17 anonim ***** válasza:
86%
Bár laikus,mezei hallgató vagyok,de szerintem tök jó! #1-essel egyetértek,buliba is simán jó!
2023. nov. 19. 12:16
 8/17 anonim ***** válasza:
52%
Barátnőm 10 mp után kikapcsoltatta, így nem tudtam meghallgatni
2023. nov. 19. 19:24
 9/17 anonim ***** válasza:
33%
Mintha bexartál volna.... Nem hogy énekelni, artikulálni sem tudsz
2023. dec. 14. 09:39
 10/17 Dinnye2 ***** válasza:
84%

Szerintem egész jó szám lett, de van itt pár észrevétel:

- a videón látszik, hogy a kezdők közé tartozol, mert nem túl profi a videó, sokszor rezeg a kamera, meg ilyesmi. Ezért azt ajánlom, hogy amíg nincs egy jó kamerád, addig inkább csak egy kép alatt menjen a dal, mert a nagykutyák így nem nagyon fognak komolyan venni és úgy jobban is nézne ki.

- a hangod gyakran elakad a magas részeknél, azokat még jobban kidolgozhatnád

- az angolod sem tökéletes

De ezek csak apróságok, ez ne állítson meg, jó amit csinálsz!

2023. dec. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!