Ez a zene milyen nyelven van?
#1 attól hogy moldáv meg nem biztos hogy moldavul is énekel.
Pl az Abba hiaba volt svéd, angolul is felvették a szamokat.
Ez a zene oroszul van.
Meghallgattam (nagyon jó dal), és rögtön oroszt mondtam volna.
A szavazás eredménye azonban kissé elbizonytalanított, így rákerestem a neten: Moldova hivatalos nyelve a román, a moldáv nyelv ennek egy változata, kicsit sem lehet összekeverni az orosszal.
Az ukrán már más tészta, korábban azt gondoltam, tök olyan, mint az orosz, de, mivel ennek is utánanéztem, kiderült, hogy vannak jelentős különbségek. És, aki oroszul tud, nem feltétlenül fogja jól érteni az ukránt. Szavak, nyelvtan, kiejtés kissé más.
Szóval, mivel én gyerekkoromban tanultam oroszt a suliban, és a dal szövege, a szavak kiejtése, egyes konkrét szavak, és egyáltalán, az egésznek a hangzása az oroszra emlékeztetett, ezért hát most már nincs kétségem, hogy oroszul énekel a srác.
Ahogy írtam, a moldáv-román nyelvvel semmi esetre sem lehet összekeverni, ukránul meg sosem tanultam, ez mégis ismerős, igy kizárásos alapon is marad az első benyomás, azaz, hogy orosz.
Érdekesek a szavazók, akik nulla nyelvismerettel a moldávot választották!
Egyértelműen orosz. Már a címe is cirill betűkkel van írva, a román/moldáv nyelvet pedig jelenleg csak a szakadár Dnyeszter-Menti Köztársaságban írják cirill betűkkel, mindenhol máshol (Moldovában is) latinnal.
Dan Bălan tényleg moldáv, de ott az orosz nyelv hasonló szerepet tölt be, mint sok más helyen az angol, így nem ritka, hogy sok előadó előáll orosz nyelvű dalokkal is. Felmerült még az ukrán is, a leírásban szereplő írás egyértelműen orosz. Az ukránban nincs э betű, helyette є van.
#4: Ez jellemző. Az emberek többsége akkor is szavaz, ha konkrétan nem tudja a választ, csak elégtelen információkból, és/vagy elégtelen tudással (hibásan) kikövetkezteti azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!