Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit gondoltok erről a zenéről?...

Mit gondoltok erről a zenéről? Emma Kok - Voila

#zene #emma kok
2023. szept. 11. 22:57
1 2
 1/14 dancicu válasza:
100%
Ma néztem meg és hallgattam először.Csodálatos,megható.Rögtön utána elolvastam a magyar fordítást.Már tudom miért sírnak többen az emberek az előadás meghallgatásakor.Mindenkinek hallania kellene.Fantasztikus egyszóval.
2023. nov. 16. 19:49
 2/14 A kérdező kommentje:
Na végre valaki meghallgatta akkor :D
2023. nov. 20. 22:50
 3/14 anonim válasza:
95%
Ez a dal volt az első, amit Emma Koktól hallottam. Utána pedig még nagyon sok más is. Egy fantasztikus lány! Hihetetlen, hogy a betegsége ellenére mekkora harcos, mi mindent csinál és milyen jó gondolkodású. Mindenképpen nagyon figyelemre méltó ember! Amikor a Voilát meghallgattam azt sem tudtam miről énekel és fantasztikusnak találtam. Aztán megkerestem magyarul a dal szövegét és nagyon sok cikket elolvastam Emma Kokról. A holland Voce Kids 2021-en énekelt Warrior-ja is hátborzongató, ha ismered a történetét. Hihetetlen, amikor 12 évesen a világ elé lép ezzel a számmal, ugyanúgy, ahogy a Voilá is hihetetlen és a világ minden részéből érkező reakciók is. Remélem, hogy 2024. november 9-én ő is ott lesz az MVM Dome-ban Andre Rieuval.:)
2023. nov. 21. 16:27
 4/14 anonim válasza:
100%
Kedves dancicu,és anonim! Egy percig se higgyétek,hogy ezt a kis Angyalt, ennyien ismernék csak kis hazánkban(mi hárman). Az más kérdés,hogy itt nem írnak véleményt róla,hanem más fórumokon talán,vagy sokan nem is ismerik ezt a portált. Nos,én három hete bukkantam erre a csodálatos előadásra,teljesen véletlenül,lényegében nem is zenéket böngésztem,hanem tudományos kisfilmeket(csillagászat,stb.). És lényegében a semmiből került föl az a kis képkocka,amin ez a csodálatos előadás volt. Valami azt sugallta,hogy: "Gyula,ezt meg kell hallgatnod"! Én,aki a tudomány berkein nőttem fel,nem igazán hiszek a paranormális jelenségekben,de azért óvatosan kezelve ezt a szférát,nem is vetem el. Íme,ez a jelenség,ami akkor történt,sem lehet tudományosan megmagyarázni. Nagyon nem voltam akkor a zenére hangolódva,de mondtam,üsse kő,legfeljebb ha nem tetszik,akkor lapozok. És akkor rákattintottam. Hát nem hogy tovább lapoztam,hanem onnantól egész este,a jó Isten tudja hányszor hallgattam meg egymás után. Annyit vettem észre magamon,hogy libabőrös lettem,a szívembe valami szorító érzés költözött,és teljesen átjárta a testemet valami furcsa,de nagyon jó érzés,és akkor beindultak a könnycsatornáim,de úgy,hogy abba sem tudtam hagyni. Fogalmam sem volt arról,hogy ki az az Emma Kok,meg hogy miről énekel--(persze az óta már utána néztem)--,egyszerűen olyan hatással volt rám,hogy még ilyet nem éreztem soha. Eredetileg Barbara Pravinak írták,természetesen meghallgattam tőle is,.... Hmm. Bár ne tettem volna. Biztosan Ti is meghallgattátok,a dal szövege,története már ismert volt,de ettől olyan ideges lettem,hogy soha többé nem fogom tőle meghallgatni. Ugye érzitek a gigantikus különbséget a két előadás között? Össze sem szabad hasonlítani a kettőt. Vagy is a dal története,önmagában nagyon kevés lenne ahhoz,hogy emberekre ekkora hatással legyen. A titok kulcsa,maga az előadó,Emma Kok! És persze az az általam ismeretlen zeneszerző,aki teljesen megváltoztatva az eredeti verzió struktúráját,a dallamokat megtartva,átírta ennek a dalnak a kapkodó tempóját,egy klasszikusabb stílusra,talán pontosan Emmára szabva. Lehet,hogy André Rieu tette volna? De hát Ő nem zeneszerző,hanem hegedűművész. Persze attól még érthet ehhez is,hát ezt nem tudom. Szóval az,hogy Emma talán manapság a legkiválóbb énekes tehetség,magabiztos,van benne tartás és fegyelem,biztos kiállás,az izgalomnak,lámpaláznak, egy csepp jelét sem látni,alázatos,és mindennel rendelkezik a legmagasabb fokon,amivel egy énekesnek rendelkezni kell. A hangja,az egy külön fejezet. Egyedi,utánozhatatlan,és annyira gyönyörű,hogy ehhez nincsen komment,a szavaim elfogynak. Ilyen magasságokba én már nem látok,ez csak árad belőle,mint ahogy az a kisugárzás is,amivel szerintem szinte senki sem rendelkezik rajta kívül. A legvadabb heavy metal előadók,és rajongók is krokodil könnyeket potyogtatnak,amikor ezt a kis Angyalt hallgatják! A zenei világ teljes spektrumában egyformán tud hatni mindenkire. Teljesen mindegy,hogy melyik kontinens,melyik országa,bőrszíntől,nemtől,kortól függetlenül,mindenkit "padlóra tesz"(lásd:"reakciók"). Úgy fogja meg és szorítja az emberi szíveket ahogy csak akarja. Elementáris erővel tör be emberi lelkek világába,végig járja az emberi testek minden porcikáját a szubatomi méretekig,és nincsen olyan pajzs,ami ennek ellen tudna állni! Hét ettől sírnak,ájuldoznak,fújtatnak az emberek. Ezt látni minden videóban! Talán a kis Angyalka sincsen tudatába annak,hogy milyen erőket hordoz magában. Ez bizony már a paranormális határvonal a javából! Lehet,hogy ez az ostoba betegség is tesz hozzá mid ehhez,nem tudom,de az erősítse őt,hogy amit az élet elvett tőle az egyik oldalról,a mérleg másik oldalán a milliószorosát adta vissza. Nagyon örülnék annak,hogy ha André Rieu,és fantasztikus zenekara felkarolná ezt a kis Tündért,és mindenhova vinné magával,és ennek a "hármasnak" akkora sikersorozata lenne,amit emberemlékezet óta nem látott a világ. Bízom benne,hogy ez nem utópia lesz a jövőben. Szép estét,sziasztok: Gyula
2023. dec. 6. 19:30
 5/14 anonim válasza:

Kedves Anonim! Már eleve négyen vagyunk itt. :D De viccet félretéve én legalább száz embernek mutattam már ezt a videót is és beszéltem Emma életéről.

A művészet az művészet. Hat rád az egész előadás, amit hallasz, amit látsz, amit megértesz, amit tudsz a műről és ahogyan a művész értelmezi, magáévá teszi. Egyébként én Emma művészetében ezt óriásira értékelem, ahogyan kiválaszt zenéket és a saját élete történeteként interpretálja, továbbadja és meghív arra, hogy a hallgató is megváltoztassa az életét.

Nem értékelném le annyira Barabara Pravit sem. Márcsak azért sem, mert Emma példaképe, tehát valami átjön abból, ahogyan és amiért Barabra Pravi ezt a dalt megírta. Mindketten erőszak elszenvedői voltak az életükben. És mindketten úgy döntöttek, hogy fel akarnak állni ebből a sorsból. Ezt a közös sorsot mutatja be Emma a Ministras előadásában ( https://www.youtube.com/watch?v=rOKVK4o-vf4 ) és ez az előadás az, ami Pierre Rieut arra indítja, hogy megmutassa a videót az édesapjának André Rieunek (egy előadás előtti sminkelés közben :D ). André pedig felkiállt, hogy, hívjuk meg ezt a lányt! André írja át a Voilát Emmára és a Johann Strauss Zenekarra, ő teszi közzé a kérdésben szereplő videót. Emma nem is számított rá, hogy ebből ekkora siker lesz. Szerintem pár napon belül meglesz a 30 milliós megtekintés. André meghívta a mostani karácsonyi koncertekre és a 2024-ben esedékes világkörüli útjára. Budapesten is lesz fellépésük novemberben, de már nincs egy jegy sem...

És hogy Emma mit tud a hatásáról? Ő ezt valószínűleg másként éli meg. Egy 15 éves lány. A családja óriási szeretettel veszi körül és úgy tűnik mindenben mellette állnak és védik őt, hogy feldolgozható legyen számára a világsiker. Az egyik riportban, amit Emmával és Andréval készítettek, megkérdezik Emmát, hogy mit szól a világsikerhez? "Ó nem." válaszolja. Mire André: "Majd megszokja." Miért kérdezi a riporter. "Menjen, hallgassa meg a szimpadon!" válaszolja André. :D

2023. dec. 7. 08:30
 6/14 anonim válasza:
Üdvözöllek! Köszönöm a válaszodat! Én azért nem vagyok annyira anonim,mert a keresztnevemről(Gyula) tettem említést a leírásban is,meg mikor elköszöntem,de félre ne értsél,egyáltalán nem sérelmezem,hisz teljesen triviális,a lényeg természetesen nem ez,hanem Emma. Látom,Te nagyon felkészült vagy a témában,nos ez nálam sajnos nem így van. Nagyon rövid ideje ismertem meg ezt a kis Angyalt,és az idő hiánya miatt csak a nyúlfaroknyi információkkal rendelkezem a múltjáról. Tovább nehezíti a dolgomat,hogy bár hangtechnikát,elektroakusztikát tanultam anno,viszont mivel mindent estin szenvedtem végig munka és család mellett,nyelvtanulásra már nem jutott idő. Gondolom Te beszélsz nyelveket,így sokkal hamarabb tudsz informálódni mindenről. Nem becsültem le Barbarát,csupán erre az egy dalra tettem összehasonlító megjegyzést. Belátom utólag,hogy kissé durván,ezt meg is bántam. Viszont Emma meghallgatása után,nagyon nyersnek tűnt az előadása. Talán fordítva kellett volna,előbb Barbarát kellett volna meghallgatnom. Viszont ez meg a részemről--mint ahogyan első leírásomban írtam,-- nem lehetett volna életszerű. Hozzátartozik még,hogy én más zenei műfaj(okban) utazok,de mindenre vevő vagyok,ami értékelhető. Én inkább az Ambient,New Age világát szeretem(Vangelis,Tomita,Enigma,Aes Dana,Faber,Solar Fields,Suduaya.... a sor szinte végtelen),meg a nekem tetsző filmzenék(Morricone,Tomas Bergersen,Ivan Torrent... stb.)független attól,hogy láttam-e az adott filmet,vagy sem. Imádom a könnyűzene klasszikusait,nagyon szeretem,ha szimfónikus zenekar kísér előadókat,sokat emelve a mű színvonalán. De az is beválik nekem,ha szintetizátorral állítanak elő akár kórusokat,és zenekari elemeket. Ezt csak azért írtam le,mert a könnyű zenében is rengeteg irányzat létezik,és az ember nem tud,vagy nem is akar mélyen belelátni megannyi irányzat mélységeibe. Így vagyok Emmával is,nálam a semmiből jött,pillanatok alatt padlóra tett,és azóta beégett a tudatomba. Hozzá tartozik még,hogy a 63. évemet taposom,és egyre jobban megválogatom,hogy kit,kiket fogok szívesen hallgatni. A zenét én teljesen szubjektív alapokra fektetem,és amelyik tud rám hatni,azt megjegyzem. Hát Emmát már képtelen lennék elfelejteni,és akinek van egy csepp lelki világa,az szerintem ugyan így van ezzel. Láttam a reklámot André koncertjéről,de ott egyetlen szót sem írnak Emmáról. "Kicsit" csalódott lettem e miatt,de mint írtad,Ő is ott lesz. Én inkább egy nyári napot jelöltem volna meg,és a Puskás arénába terveztem volna,de hát biztosan nem mi döntjük el,hogy mikor,hova jöjjenek. Biztosan ott lett volna a helyem(ha kaptam volna rá jegyet). Pedig nem vagyok már koncertre járó,utoljára a Kraftwerk koncertén voltam,még a régi Sportcsarnokba,annak meg már húszon éve. de visszatérve Emmára,írtad,hogy "mindketten erőszak elszenvedői". Huhh. Pravi éltét nem ismerem,de Emma milyen erőszakot szenvedett el??? Erről a súlyos,de szerencsére nem életveszélyes betegségéről tudok,de semmilyen erőszakról vele szemben nincsen tudomásom(vagy is a rövid idő miatt is,nem hallottam erről). Örömmel hallom Tőled,hogy André felkarolta ezt a kis Anygyalt,és ez úton gratulálok a fiának,hogy segített apja figyelmét felhívnia erre a kis Tüneményre. Garantáltan nem fogja megbánni! Persze én is értékelem,hogy Emma saját maga kutat a neki megfelelő dalok után,de azért inkább ezt a feladatot a továbbiakban inkább Andréra bíznám,hisz ő már szerintem teljesen belelát a kislányba,és azt is tudja,hogy milyen dalok feküdnének neki,akár a komoly zenéből is meríthet,persze alacsonyabb oktávszámmal bíró művekből. Egyébként Emma nem rendül meg a kihívásokkal szemben. Úgy odaállt több ezer ember elé,hogy meg sem rezdült. Meg már többször is fellépett hasonló létszámú közönség előtt,tehát ez már neki nem gond szerintem. Csúnyán fogalmazva,nem szívbajos. Persze hirtelen egy Wembley az biztosan kemény lenne neki,de simán megtöltené,már akár most is(ha nyár lenne). Egyébként én úgy vettem észre,hogy Ő boldog a betegsége ellenére. A rengeteg ember szeretete,kompenzálja a bajt,amiben szenved. Abban bízom,hogy az orvostudomány(meg más tudományok) exponenciális fejlődése,előbb-utóbb megoldja a problémáját. Talán majdan egy transzplantáció egy alkalmas donortól,vagy más egyéb. Persze nem vagyok orvos,de nagyon reménykedem,és nagyon drukkolok,hogy így legyen. Az látszik,hogy erős szeretet veszi körül,és a bátyja is komoly sikerek előtt áll,úgy játszik a hegedűn,mint ha vele született volna. Hát nagyon köszönöm az információkat,és ha nem terhellek meg vele,szívesen venném,ha történik valami fordulat Emma életében,megírnád nekem. Előre is köszönöm,minden jót innen Újbudáról : Gyula
2023. dec. 8. 02:11
 7/14 anonim válasza:
Tegnap éjszaka fedeztem fel a dalt, az André Rieu White Christmas-t osztotta meg ismerősöm Facebookon, így hallgattam a Voile-t is. Ma tovább folytatom az ismerkedést, magával ragadott, csak annyi időm volt eddig, hogy koncertjegyet nézzek.
2023. dec. 26. 19:13
 8/14 anonim válasza:
Szia! Mármint a jövő év novemberi koncertre gondolsz? Azt írtad múltkor,hogy minden jegy elkelt. Én a Youtube-n hallgattam a karácsonyi fellépésébe,de a terem reflexiós akusztikája miatt borzalmas rossz minőségű felvételeket találtam csak. Néztem még a máltai koncertet,ill. a németországi fellépést is,ahol az ottani "ének királynővel" énekelték el együtt a Voile-t. Ez a dal Emmának való,senki sem tudja még megközelíteni sem. Kíváncsi vagyok,hogy milyen dalokkal fog még a jövőben fellépni,mert hát muszáj lesz neki,ha a hirtelen megszerzett óriási népszerűséget tartani akarja. Mivel André kezében van,szerintem ez sem fog problémát okozni. Már egy pár napja 32 mill.,de közel szerintem a 33mill. is. Persze ez csak a Youtube,a Tik-Tok, meg a Face. stb.,az külön számlál gondolom. Kellemes Ünnepet, Üdv.
2023. dec. 26. 23:16
 9/14 anonim válasza:

Szia! A 2024. novemberi koncertre minden jegy elkelt. Lisszabonban most tettek be egy újabb időpontot, mert ott is elkelt minden. ...

A Voalá a Tiktokon 220 milliónál jár.

Vannak nagyon jó felvételek mindenféle dalról a Youtubon, Andre Rieu oldalán is, de önállóan is. Emmának két önálló lemeze is van: 2022-ben a Hadd legyek pillangó (Laat Mij Een Vlinder Zijn) [link] Tjeerd Oostherhuis a zeneszerző, Emmának írta kimondottan ezt a dalt. 2023 júniusában jelent meg a Strijder (Harcos), amit szintén Tjeerd Osstherhuis írt, de a szövegét már közösen találták ki. [link]

A Voilának nagyon sok változata van, sokféleképpen énekli. Érdekes volt a Helena Fischerrel a duó, van benne valami, hogy érdekes volt. :D Mindenesetre Emmának nagy dolog volt és hát azért karácsony este egyszerre ment az ORF és ZDF adásában, hát ez mindenképpen nagy dolog. Egyébként nekem nagyon lejött a duettből és az utána való rövid párbeszédből is Emmának az alázatossága. Abszolút nem magát akarja eladni, hanem elsősorban a művészetét és az "ügyét". Tegnap az iTunes hallgatási listán Németországban első helyen ment az André Rieu - Emma Kok Voilá, Svájcban a második volt...

Most decemberben jelent meg André Rieuval közösen a White Christmass [link] és az I All Want For Christmas Is You [link] . Ezek régi slágerek, átdolgozva.

Van még egy csomó, nem is értem, hogy ilyen egészségi állapotban hogy lehet ezt így bírni.

Egy biztos, igen különös hatással van az emberekre és nagyon figyelemreméltó, hogy ennyi embert megérint szerte a világon.

Szép karácsonyt, boldog újévet mindenkinek! :)

2023. dec. 27. 09:11
 10/14 anonim válasza:
Szia! Mindenek előtt,nagyon köszönöm a sok sok infót,és linkeket neked. Hát hol is kezdjem? Talán Emma teherbírása,így,ebben az állapotában. Ezen én is elgondolkodtam,hiszen a nem is oly távoli jövőben,szerintem nem lesz olyan ország,melyeknek városaiba,nem fog kapni meghívást. Ez olyan tetemes teljesítményt igényel majdan,hogy szerintem képtelenség lesz minden meghívásnak eleget tenni. Egyáltalán az is kérdéses,hogy hogyan tudják majd Európát elhagyni? Mert hogy szerintem minden európai országba fog meghívást kapni,talán egy egy országon belül,több helyre is. Hát elgondolkodtató. Lényegében,én csak a fizikai teherbírásáért aggódom,mert mentálisan szerintem maximálisan toppon van,nem lámpalázas,nem "szívbajos",bármilyen számú közönség elé is simán kiáll,és előadja amit kell. Hiszen énekesnő akart lenni,és az is lett(szerintem már 12 évesen,és nem most). A másik álma az volt,hogy Andréval lehessen egyszer színpadon. Hát ebből csak az "egyszer" nem stimmel,amire szerintem Ő sem számított. Emma nagyon sokat köszönhet Andrénak,hiszen nélküle a világhír,az kétséges lehetett volna. Viszont Emma "betörése" André életébe,nos hát nagyon nem ártott a reputációjának,--mondhatnám az eleve világhírű hegedűművész,most még az eddiginél is népszerűbb lesz,ketten pedig elementáris művészi erőt sugároznak,és felfoghatatlan mértékű szeretetáradat fogja őket várni,bárhova is menjenek a világba. Lehet,hogy ostoba elképzelés a részemről,de azt is megkockáztatnám,hogy egy egy koncertre Barbarát is meghívnák. Nem tudom,hogy szerzői jogdíj tekintetében,hogyan viszonyulnak egymáshoz,de ha nincsen különösebb gond kettőjük között e miatt,akkor miért ne. Nem tudom,hogy Barbara mit szól ahhoz,hogy Emma ennek a dalnak (is) köszönheti,hogy világhírű lett,Barbara viszont közel sem ért el ekkora sikert a Voila c. dallal. Ez azért vegyes érzelmeket válthat ki Barbarában. Vagy csak én gondolom így? Visszatérve Emma teherbírására,azért gondolom orvos,vagy orvosi stáb is kísérni fogja,és figyelni fogják keményen a szervezetének reakcióit,és egy adott koncerten,neki megfelelő időt biztosítanak fellépésre. Én nagyon soványnak látom Emmát,de lehet,hogy neki ez a normális esetében.------- Én továbbra is azon gondolkodom,hogy milyen spirituális jelenségnek köszönhetem,hogy a Youtub-on mikor böngésztem,ráadásul nem is zenék között,hogyan bukkant fel Emma,megannyi képkocka közül. És az a késztetés,hogy rá kell kattintanom,miféle erő hathatott rám? Honnan tudta,hogy az nagyon fog tetszeni nekem? Ezt egyértelműen a véletlenre fogni nem merném. "Valaki",vagy "valami" tényleg létezne,amiről lényegében semmit sem tudunk? Ezt csak érdekességképpen írtam meg,mert tényleg így történt. Persze hála Istennek. B.U.É.K. : Gyula
2023. dec. 27. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!