Zenében különbözik a rock és a metál evvel tisztában vagyok. Amerikában aki metalt hallgat senki nem hívja magát rockernek, itt európában bőven elfér arra is aki a legdurvább metál zenét hallgatja.
Szerintem megszokták már hogy az átlagember nem tudja mi a különbség így a többség rockernek hívja őket.
2023. júl. 2. 23:00
2/11 anonim válasza:
Nagyon vicces, amikor tinifiúk ilyen témákról beszélgetnek. Egész életemben metált hallgattam, a haverjaim nagyrésze is, mégis évek óta nem mondtuk ki azokat a szavakat hogy "rocker" meg "metalhead", meg "pózer" (ami még nagyon divatos kifejezés errefelé).
2023. júl. 3. 00:06
3/11 anonim válasza:
A “rocker” egy hatalmas gyűjtőfogalom, melyből a metál már a ‘60-as évek végén önálló iránnyá ágazott szét, továbbá még önmagában a metál is számtalan stílusra, amik a gyökereken kívül hangzásvilágban, témában egyáltalán nem is hasonlítanak.
A 20. században keletkezett zenei szubkultúrák legnagyobb százalékát a rock&roll idézte elő, melyek osztódással szaporodtak.
Rengeteg együttesnél kifejezetten szűk a határ, hogy most hard rockot vagy glam metált játszanak, mert minkét irány szerepel a repertoárjukban, ami egyébként nem is áll távol egymástól, illetve számtalan fúzió létezik.
2023. júl. 3. 00:10
4/11 anonim válasza:
De ha a külsőddel és az öltözködéseddel elsőre semmi mást nem kommunikálsz magadról a zenei ízléseden kívül akkor elkerülhetetlen hogy be fognak kategorizálni a laikusok.
2023. júl. 3. 00:11
5/11 anonim válasza:
Azt is érdemes figyelembe venni hogy magyarországon nem a 60as évektől van rockzene, metált meg elvétve ismerik csak. szóval ez itt egy külön kis rezervátum ami a zenei kultúrát illeti :D
2023. júl. 3. 00:14
6/11 anonim válasza:
Főleg mikor az emósokra és punkokra hallom, hogy rockerezik őket. xD
2023. júl. 3. 07:24
7/11 anonim válasza:
A rocker egy életstílus ami ugyanolyan szubkultúra volt angliában mint a punkok,modok.skinheadek stb.
De mivel a modern metal alapját a nwobhm-et ők adták a világnak így a rockerek metalheadek.
2023. júl. 3. 07:27
8/11 anonim válasza:
Őszintén nem érdekel minek hívnak, én csak szeretem a jó zenét. Utoljára 14 éves koromban okozott fejtörést ez a téma. :D (Magát a konkrét kérdést pedig megválaszolták már mások.)
2023. júl. 3. 09:52
9/11 anonim válasza:
A rocker címke alá tartoznak egyaránt a klasszikus rock kedvelők, metalheadek, a punkok, a gothok, a grunge rajongók, sőt, még a skinheadek is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!