Komolyan kérdezem, mi lett az igényes magyar zenei előadókkal?
Egyszerűen nem tudnék mondani most egy igényes magyar zenekart/zenészt aki jó zenéket csinál és érdemes hallgatni.
Régen annyi jó együttesünk volt és világhírű zenéket csináltak, stílustól függetlenül. Republik, Tankcsapda, LGT, Omega, stb. És még most 20-30 évvel később is visszahallgatva is jó zenék.
Néztem ma a Youtube felkapott zenei szekcióját és ezeken a divatrappereken kívül senki nincs felkapva, akik akár egy kicsit is zeneileg igényesek lennének.
Ezek a divatrapperek semmilyen egyediséggel nem rendelkeznek, hanem a külföldi zenészeket másolják le, dalszövegnek semmi mondanivalója. Nem akarok neveket mondani, mert nem akarok senkit sem megsérteni, de tudjátok mire gondolok.
Most komolyan a szint ment le ennyire a zeneiparban, vagy az emberek lettek hülyébbek?
Pont hogy a zenei szenvedély hiányzik a mai zenékből. Műanyag tömegcikk a mai zeneipar, mondanivaló nélkül, külföldi sztárokat kopizva. Vagy pont ellenkezőleg, amikor azt hiszi a zenész most aztán nagyon mély gondolatokról énekel, de érezni az egészen, hogy felszínes.
Ja azt még nem tettem hozzá, hogy egy Tankcsapdát még most is 20 év múlva meghallgat az ember.
Egy mai divatrappert ki fog 20 év múlva hallgatni :D senki
Ahogy régen is volt rengeteg szar zene is, úgy ma is létezik jó zene, jó zenészekkel.
Az más kérdés, hogy a rádiókban ritkán hallod őket
Egyszer már megszívtam itt gyakorin hogy pozitív véleményt formáltam Azahriahról, de neki is rengeteg jó száma van, olyanok is amikben nincs semmi kifogásolható, nem "trash". Többek között például comical tragedy, yesterday, prior, figyelj.
Meg amúgy ma is léteznek nagyon jó magyar hard rock bandák, illetve együttesek, akikre talán azért nehezebb rábukkani, mert nincsenek annyira felkapva
Orsovai Reni (Nene), Molnár Emese (Jamese) csak hogy két általam ismert, igen kiemelkedővel startoljak.
Hajós András munkássága, beleértve a Dalfutár nyomán keletkezett kis csodákat is. És kb a komplett felhozatal zenekarokból vagy a meghívottak zenekarjaiból a Dalfutárban évadról évadra minimum olyan, hogy nem váltanál rádióadót rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!