DJ-k, ti használjátok a Master Tempo-t? Mit gondoltok róla?
Sokaktól hallottam már, hogy szerintük ez nagyon fontos, de szerintem túlságosan eltorzítja a hangot. Nem hinném, hogy erre lenne bármi megoldás(?), csak az, hogy bizonyos számokat nem játszunk le. Van 1-2 szám, ami irtózatosan torzít már 2%-os differenciánál, de van olyan, ami még 3-4%-nál sem.
Tehát én inkább kilövöm az MT-t, persze néha jó lenne mondjuk egy 2.5%-os differenciánál, mert ugye a hangmagasság különbsége jól megkülönböztethető már egy ilyen ugrásnál MT nélkül, és valamikor pont az tesz keresztbe az elképzelt kihallhatatlan átkeverésnél.
Kössz.
Akkor ahogy sejtettem, MT nem szereti a mélyet és nem a youtube minőség a gond.
Rekordbox-ról van szó.
Megnéztem egy beatportról vásárlott tracket is, azon is torzul amúgy.
Psytrance-t játszok, azon belül rengeteg alműfaj van.
Mondjuk a "psychedelic" műfajon belül 145-148 bpm között van a tartomány. Nem tudom mit kéne pontosítanom, annyira mélyen nem mentem bele ebbe a pitch lock témába. Az én részemről annyi lett volna a lényege, hogy mondjuk van egy track, ami 145 bpm, van egy másik, ami 148 bpm, és mind a két track mélye megegyezik hangzásra. Ha mondjuk egy rövid kiállásban feltolom a 145-öset 148-ra, hogy felkészüljek a keverésre, akkor ugye az a 3bpm ugrás már kicsit elvékonyítja a hangot MT nélkül, azaz a két track mélye már nem ugyan olyan hangzású lesz. Ez nem gond, minden esetben, mert általában benne van a hang az eredeti kulcsban, de valamikor nem, de igazából az sem gond, minden megoldható. MT-t ha bekapcsolom, és ugrok 3bpm-et, nagyon okádék hangja van a mélynek, főleg az ilyen ugrálósoknak, mint pl(Braincell - Cosmic People). Ez megvan eredetiben is, és ugyanolyan rossz a hangzása.
Tehát tudom, hogy nem az MT-n múlik a keverés, meg ha jól használja az ember az EQ-t és az effekteket, akkor még a kulcsban keverés sem fontos, de gondoltam, hogy az MT az ilyen egy gombnyomásos varázslat, de még kis tartományokon belül is okádék lesz tőle a mély, tehát feltételezem, hogy nem arra való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!