Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elmennétek egy 8 éves gyerekke...

Elmennétek egy 8 éves gyerekkel úgynevezett "thrash-metal" koncertre?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonom mondta egy ideje, hogy szeretne elmenni majd egy "Municipal Waste" nevezetű együttes koncertjére, ha legközelebb jönnek Magyarországra. Azóta nem találkoztunk, most elvileg azon van, hogy rávegye a szüleit, hogy elengedjék, ha már nem hajlandóak elkísérni. Azt akarja, hogy én kísérjem el, de én nem vagyok otthon ebben a metál-műfajban, nem is tetszik sajnos, ennek a bandának is belenéztem pár koncertfelvételébe, és hát nem kertelek, katasztrofálisnak találtam a zenét, de az unokatestvérem nagyon szeretné, hogy menjek vele. Maga a koncert egyáltalán nem tűnt durvának, nem volt nagy tombolás, szóval oda mernék állni az unokatestvéremmel az első sorokba is. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti mit tapasztaltatok ennek a metál-műfajnak a koncertjein? Nagy volt a tombolás? Sérülésnek mekkora lehet az esélye? Volt már valaki ennek a konkrét együttesnek a koncertjén?

#metál #koncert #Thrash-metal
2023. ápr. 11. 19:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az igen, jó ízlése van a fiatal kora ellenére. :D Komoly, hogy már ilyen hamar rátalált erre a bandára, pedig azért nem a legismertebbek közt vannak. Ezen most őszintén meglepődtem. :D

Én elvinném, hatalmas élmény lenne neki. Alapból nem támogatom, hogy kisebb gyerekeket elvigyenek ilyen bulikra, de így, hogy ő szeretné, azért más a helyzet, mint mikor anyuka vagy apuka kitalálja, hogy amiért ők imádják ezt, az óvodás vagy kisiskolás gyereküknek is „kötelező” menni.

Elég gyakran járok ilyen bulikra, és voltam is már az említett banda koncertjén. A tapasztalataim a következők, ezeket mindenképpen fogadd meg, ha elviszed:

Lényeges maga a koncerthelyszín. Tippem szerint az MW következő alkalommal előzenekarként fog jönni egy nagyobb banda előtt, szóval Barba Negra nagy színpadra tippelném. Ott két opció van: vagy beállsz vele az első sorba (de akkor az első sornak tényleg a leges legszélére!), vagy oldalt álltok a közönség szélén hátrébb és mondjuk felkapod a nyakadba, hogy lásson is valamit. Ha az első sorra mennétek, akkor ki kell menni a kapunyitás előtt minimum 1,5 órával a helyszín elé, de inkább 2 vagy több, mert ebben az esetben tényleg fontos, hogy megszerezzétek a legszélső helyet (közép felé egyre erősebb nyomással lehet számolni, plusz a crowd surfing miatt is extrán figyelni kéne rá). Ő beáll előre, te meg mögé, így tudod a legjobban megvédeni. A kezedet meg abból az irányból ne nagyon vedd ki a kordonról, ahol állnak mellettetek, mert ki fognak fúrni, vagy nagyon beszűkül a helyetek. Egy minőségi füldugó meg nyilván alap neki, de természetesen neked sem árt. Nagy vonalakban ennyi. :D Ha van kérdésed írj nyugodtan, segítek. (Igen, nagy tombolásra lehet számítani. De aki észnél van és figyel magára meg másokra az nem sérül meg.)

2023. ápr. 11. 21:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm válaszodat, nagyon hasznos és részletes, főleg a gyakorlati tanácsokért tartozom hálával: én eddig még csak hasonló koncerten se voltam, leggyakrabban inkább klasszikus, egyházzenei és templomi orgonakoncertekre jártam, de el fogom vinni erre a koncertre az unokatestvéremet, mivel nagyon szeretné. Már akkor meg fogja érni, ha ugyanazt átéli a zene hatására, amit én éreztem, amikor előadták a Győzelemről énekeljen c. mesterművet az idei nagyszombati körmeneten. Biztos élvezni fogja a koncertet, nagyon sokat hallgat ilyen zenéket. Még egyszer hálás köszönet, megfogadom a tanácsaidat!
2023. ápr. 11. 22:39
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Hátul, oldalt bőven el lehet lenni gyerekkel is, nagy tömeg nélkül ahol vannak a pultok. Egyet értek az #1-el, de az első sort nem ajánlom mert ha pogo van váratlan nagy lökéseket kap az is aki simán csak a színpadra kapaszkodik. Nem 8evesnek való a hatalmas hangfalak mellett állni.

Bár nem tudom hogyan viszel be 8 évest metál koncertre. Biztos nem fogják beengedni. Fesztiválon viszont voltam már karon ülő kisgyerekkel is.

Bárhogy is lesz, ez egy igen nagy élmény lehet a gyereknek, sokkal jobban fogja élvezni mint te 🙂

2023. ápr. 12. 00:04
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Road koncertgaléria alapján simán be lehet menni gyerekkel is.

Habár a házirend tiltja, ahogy sok mindent mást is, nem nagyon foglalkoznak vele.(Barba Negráról van szó)

2023. ápr. 12. 02:51
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem be fogják engedni. Az első sort én azért kerülném. Leander Killsen (ami azért valljuk be, nem egy Meshuggah :D) kb. 3. sorban álltam fesztiválon, pár gyökér közvetlen mellettem kezdett el pogózni, de úgy, hogy majdnem berántottak, egyáltalán nem figyeltek senkire, 17 éves lányként pedig max arrébb tudtam araszolni egy kicsit. Hátrébb tökéletesen el tudtok lenni, szerintem ez bármilyen "kemény" koncerten így van, (kivéve mondjuk egy GG Allinen, de szerencsére már rég meghalt.)

A gyereknek meg jó ízlése van!

2023. ápr. 12. 06:23
 6/11 NTBS ***** válasza:
0%
Nem egy koncerthez még fiatal.
2023. ápr. 12. 12:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki pogózik, és gyerekre nyilván vigyáznak a nagy szőrös metálosok is.
2023. ápr. 12. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Küzdőtérre én nem mennék vele, de lelátón tök jó lehetne neki is.
2023. ápr. 13. 17:01
 9/11 anonim ***** válasza:

#4 A Barba Negra házirend hol tiltja a gyerekeket? Olyat láttam, hogy 22 óra után 18 év alatti nem tartózkodhat, meg olyat, hogy 18 alatt csak szülői felügyelettel vehet részt. (Bár nem szülő, de felügyel rá.)

Sőt láttam már olyat kiírva bizonyos eseményeknél, hogy 10 év alatt ingyenes - de lehet, hogy nem a Barba Negrában pont...

Egyébként jól értem, hogy ez csak feltételes mód? Rákerestem, de nem találok most épp magyarországi fellépést betervezve.

[link]

2023. ápr. 14. 00:17
 10/11 anonim ***** válasza:

#9.

"22 óra után 18 év alatti nem tartózkodhat"

Pontosan erről van szó, de én sosem láttam hogy bárkit elküldtek volna és a koncertek többsége bőven belenyúlik a 11 órába is.

A 2. tagmondat a 22 órán kívüli eseményre vonatkozik, elvégre szórakozóhelyről beszélünk.(és láttam már személyit elkérni a Barba Negranál)

Amúgy nem valószínű hogy jönnek errefelé mostanában, szóval feltételes. Az őszi koncert is elmaradt, mert lemondta az Anthrax drága útiköltségekre hivatkozva.(hát még egy kisebb amerikai banda esetén nem olcsó bejárni Európát)

2023. ápr. 14. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!