Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kinek melyik az a "zenei...

Kinek melyik az a "zenei stílus" amit teljes mértékben képtelen elviselni?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, amiket meghallva egyből feltör az ősi elemi üss vagy fuss reflex! Olyan förmedvényekre, amiknek léteznie sem lenne szabad, és fizikai fájdalmat vagy rosszúllétet okoznak, bárhol meghallod őket!

Kezdem én, holtversenyben kapásból kettővel is, mert nem tudok dönteni hogy melyik a borzasztóbb és igénytelenebb.

1. Giccses és nyálas autotune-os nyivákolós pop? zenei förmedvények. Folyamatos izléstelen vinnyogás, énekelni nem tud de mégis folyamat azt próbál az egész zenét elrontva, az autotune se menti meg annyira hamis, ráadásul hatalmas érzelmeket próbál átadni amikor csúcsra jár az ária, de csak közhelyes, förtelmes, fül és izlést sértő szekunder szégyenérzetes giccs az egész. Bónusz pontot ér ha nemzetieskedő gagyi népzenei motivumokkal is tele van pakolva...

2. Gagyi 90-es évekbeli lakodalmas techno, szinti hangzás, alatta menőnek szánt "rappelés" ami valójában csak irtózatosan ciki és igénytelen hadarás, csont buta szövegekkel, minden sort ugyanazzal az ismétlődő hülyegyerek hangsúllyal ismételgetve. Szigorúan tuc tuc ütem, és az összesnek a "hangszerelése" és hangzása is igazából ugyanaz.

Várom a ti "kedvenceiteket" is!

2023. márc. 24. 17:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Autotune pop
2023. márc. 25. 08:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, tökéletesen leírtad Ákost és MC Hawert 🤣

Amúgy amit én nem bírok elviselni:

Techno (1-2 kivételével), metal.

A techno monoton, a metalt meg nem értem, hogy mit szeretnek benne. Se dallam, azt, hogy mit énekelnek, azt se érteni. Ja meg a magyar ,,gengszer rap" (Gangsta Zoleeék kivételével) is ide tartozik.

Illetve az annyira szar zenéket (legyen az bármilyen műfaj) amikre még az olyan szar hogy vicces jelzőt se lehet mondani, mert nem vicces, fájdalmas. Legyen az fájóan ostoba szöveg, nagyon hamis ének, béna alap.

Meg ott a grindcore műfaj, amit ki nem állhatok, undorító

Népzenét, komolyzenét, operát, electrot, operettet se szeretem, de mégis van köztük jó, meg elviselem.

Mulatós az már olyannyira szar, hogy vicces.

A rockért se vagyok oda, a rapért se (Eminem kivételével), de nem szarozom le, annyi, hogy nem a stílusom.

A rádiós tucatpop zenék viszont már tényleg unalmasak tudnak lenni. Többségük semmitmodó, az alap kb ugyanaz mindegyiknél.

2023. márc. 25. 13:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szintén techno, a mulatóst sem szeretem, ezen kívül nagyjából minden stílusban találok egy-egy olyan számot vagy előadót, ami tetszik.
2023. márc. 25. 16:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mulatóssal ki lehet kergetni a világból, és az elektronikus zenék nagy része is az agyamra megy (konkrét műfaj neveket sajnos nem tudok, csak azt a párat tudom, amit szeretek is :D). A popzene úgy en bloc nem zavar, abból csak 1-1 konkrét számot utálok.
2023. márc. 25. 20:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ilyen nálam a noise és avantgarde jellegű kortárs zenék egy része, ami teljesen dallamtalan, ritmustalan. Valamilyen szinten a drone és ambient is ez a kategória, bár itt vannak kivételek. Meg a teljesen minimalista techno. A grindcore és hasonló grind jellegű darálós dolgok se a kedvenceim, pedig alapvetően kedvelem a metal műfajt a végletesen extrém részein kívül. A manapság divatos trap zene se tartozik a kedvenceim közé, meg a hyperpop-nak nevezett műfaj sem.
2023. márc. 27. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!