Hol lehet a legolcsóbban basszusgitárt venni? És körülbelül milyen árban? Teljesen kezdő gitárosnak
A fenti linken elérhető basszusgitár minden, csak nem használható. Lehet vitatkozni velem, de a racionalitás is azt súgja, hogy a valamit valamiért elv itt is működik. Herr Thomann nem egy irgalmas szamaritánus, hanem üzletember.
Azt javaslom, hogy a legnépesebb basszusgitáros FB fórumon tedd fel újra a kérdést.
Végül, ha új hangszer lesz, akkor mindenképp ajánlom, hogy olyan üzletben, személyesen vásárolj, ahol az árban benne van egy alapbeállítás is. Mivel a neten megrendelt hangszer vagy gyengén rossz, vagy erősen borzasztó állapotban fog megérkezni. Főleg a minél olcsóbb kategóriában. Ennek a szakemberrel való beállíttatása minimum 20.000 Ft+húrkészlet, ami megint legalább 10.000 Ft+ utánajárás, utazás, ami ugye megint pénz.
Szívesen segítek, ha rám írsz, itt egyenlőre ennyi. Sok sikert!
2
De használható. Ismerősöm gigekre használja mert ütni vágni jó ez meg hogy ellopjàk a custom shop Fender meg marad studiózni.
3
A kérdező megveszi a HB-t. Mehet vele a hangszerészhez, ami a legjobb esetben 30k+utazás, várakozás, felmerülő költségek. Ráadásul a linkelt eszköz nem is annyiba lesz, ha megérkezik, mint a hirdetésben látható. Ezért javasoltam, hogy egy élő hangszerboltba haladjon a kérdező, ahol megveheti ugyan a "neki még belefér" eszközt és be is állítják. Max fizetni kell egy készlet friss húrt. És ezért is írtam, hogy FB-n(Sexy) dobja ki a feladványt, mivel az ország legjobb és legnépesebb, legjobban képzett emberei vannak ott jelen.
Azt a kollégát megnézném még, akinek van egy "custom shop Fender" a birtokában és az általad javasolt eszközzel jár fellépni, mert azért nem kár, ha ellopják. Vagy egy forgatáson inkább a HB-vel vesz részt.
4
Mert a drága hangszert nem kell hangszerészhez vinni? Ne játszd már az agyad. Egy mexikói Fender fogólapja kirügyezve jön meg mindig a nyaka full ferde mert az időjárásváltozast egy gityó sem viseli jól. A thomannál legalább a truss rodon állítanak meg intonálják. A habgszerüzletek 99%-a erre sem veszi a fáradságot.
Hangszerbolt a nyerő választás szerintem is. Nem csak a beállítás miatt, hanem rendes helyen tanácsot is kapsz a választáshoz.
Nincs "belépő szintű" hangszer. Észszerű határok között a számodra elérhető legdrágábbat érdemes megvenni. Az olcsó cuccok között is nagy a minőségi szórás, pár tízezer forint is számíthat.
És a helyzet az, hogy ez a thomannos JB összesen 50e lenne, ebben az áfa, a szállítás meg a thomann haszna is benne van. Maga a gitár olyan 25e-t ér. Ez nem sok.
Ötvenért használtan ennél sokkal jobbat kapsz.
5
Mit mondhatnék. Nekem nem lógnak(használt áron) fél millánál olcsóbb bézek a falamon. Bizonyára nem jártam be az összes poklot a témában, és bizonyára nem értek hozzá, szóval legyen igazad. Remélem jól fox aludni:D És oké, mielőtt személyeskedésre terelődne-az amúgy szakmainak indult beszélgetés-legyek én a paraszt, mert lefikáztam a világ legnagyobb átverését. Ui: hogy jön ide egy mexi Fender? ...ja, nem kell válaszolni :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!