Basszusgitáron milyen időközönként érdemes húrt cserélni?
szerintem ez ízlés kérdése. Stúdiózáskor általában érdemes új húrokat felrakni, meg olyan is biztos van aki minden koncert előtt cseréli (bár ez valszeg csak a nagyon sikeres zenészek esetében igaz), de otthoni gyakorlásnál te döntöd el, hogy mikor érdemes cserélni.
Két dolgot befolyásolnak a húrok, az egyik a hangzás, a másik a játszhatóság. Nyilván, ha koszosak a húrok, akkor ez hatással lehet a játszhatóságra - ezért kell kezet mosni gyakorlás előtt, és/vagy letisztítani a húrokat (én a fast fret terméket használom).
A hangzás az meg szubjektív. Van akinek az új húrok hangzása jön be, de olyan is van akinek akinek az öreg húrok jönnek be, és csak akkor cseréli le őket amikor muszáj.
Én szeretem 2-3 havonta cserélni, mivel ilyenkor az egész gitárt le tudom tisztítani és szeretem az új húrok csengését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!