Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Honnan tudom eldönteni hogy...

Honnan tudom eldönteni hogy mikor melyik akkordot kell használni?

Figyelt kérdés
Zene elméleti tudásom van, ismerem az összes akkordot, a hallásom is elég jó, csak nem tudom mikor melyik akkorddal kéne kísérni. Harmonikán játszom és még szeretném tanulni a hallás utáni játékot, vagyis hogy melyik akkordokkal kell kísérnem. Nagy hasznát venném, ha valaki elmagyarázná nekem. Köszönöm szépen előre is.

#zene #Akkorok
2023. febr. 20. 18:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
"Zene elméleti tudásom van" ????
2023. febr. 20. 18:52
 2/16 A kérdező kommentje:
Mi nem érthető?
2023. febr. 20. 19:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Marhára nincs semmiféle zeneelmélti tudásod, ugyanis ha lenne, nem tetted volna fel ezt a kérdést. Mellesleg ez egyáltalán nem is lenne probléma, ha nem hazudtad volna ennek az ellenkezőjét.

Olvasgass könyveket a témában, menj el zeneiskolába, vagy magántanárhoz.

2023. febr. 21. 00:57
 4/16 A kérdező kommentje:
Járok tanárhoz, voltam zene elméleti táborban is. Én csak azt kérdeztem hogyan tudom fül után megállapítani hogy hogyan kell kísérnem, mert én kottabol tanultam meg zenélni. Elnézést ha valami nem volt érthető.
2023. febr. 21. 07:49
 5/16 anonim ***** válasza:
Zene elméleti táborban? Szóval ennyi helyen találkoztál zene elmélettel és még az sem tűnt fel hogy egybe kell írni?
2023. febr. 21. 14:34
 6/16 anonim ***** válasza:

Azért van a kotta, hogy onnan játszál. Ha arra gondolsz, hogy zenekarban játszol, nyilván ott sem magadnak kell kitalálni az akkordokat.

Ha csak el szeretnél játszani egy dalt, kottát akkoris találsz az interneten.

2023. febr. 22. 14:17
 7/16 A kérdező kommentje:
De nekem az a célom hogy egy ismeretlen dalt, fülből el tudjak akkordizálni, ne kelljen kottázni.
2023. febr. 22. 15:19
 8/16 anonim ***** válasza:
A füled hallja a jövőbeli hangokat is?
2023. febr. 22. 15:42
 9/16 A kérdező kommentje:
Miközben éneklik, én tudjam rányomni az akkordot
2023. febr. 23. 22:38
 10/16 anonim ***** válasza:
Egy adott dallamot nem csak egyféleképpen lehet megharmonizálni. Minden azon múlik, hogy milyen hagulatot szeretnénk teremteni.
2023. febr. 23. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!