Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen zenekarok dalai szólnak...

Milyen zenekarok dalai szólnak az ősmagyar kultúráról?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy kifejezetten az István előtti korszakot idézik meg.
2023. febr. 15. 08:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A Dalriada ilyesmi, Szkítiának is van ehhez a témához kapcsolódó dala.

[link]

De mivel nem sok információnk van a honfoglalás előtti időkböl, nehéz egy egész zenekart dedkiálnia a témára, hogy írjanak több tíz-száz dalt róla.

2023. febr. 15. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:
A Romantikus Erőszaknak van egy albuma Mondák könyve címmel, amin minden szám egy mondát dolgoz fel az ősmagyar korból.
2023. febr. 16. 07:58
 4/4 anonim válasza:

Szerintem a Kárpátiánál terjedelmesebben, Magyarságot kiveséző zenekart még nem nagyon láttam.

Az az érdekes, hogy nekem nem tartoznak a kedvenceim közé, de néha azért megrengeti a szívem a zenéjük, és hogy mennyire elhivatottak, hazaszeretők.

Azt nem tudom pontosan, hogy mennyire foglalkoznak a népünket érintő ősi részével, de azt tudom, hogy a Hun-ok, Attila, és Koppány is említve van nem egy számukban.

Ez amit linkeltem a legújabb album, ami szerintem egész jó lett, és amúgy én büszke vagyok, hogy egy ilyen nemzet gyermeke vagyok, de leginkább hálás.

Remélem nem offoltam nagyon. :-D

[link]

2023. júl. 14. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!