Kedvelitek vagy utáljátok a nu metalt?
#22.
King Crimson és Pink Floyd között?
Vagy akár Slipknot és KoRN között?
Még mindig nem értetted meg mit írtam a 8-as válaszban.
Nagy kiadói banda volt a SOAD és a Limp Bizkit is?
Igen.
Az amerikai tinédzserek voltak a fő célközönség?
Igen.
Alkalmaztak Hip-hop, heavy metal, grunge, groove metal elemeket?
Igen.
90-es években terjeszkedtek USA-ban?
Igen.
Szóval teljesít minden feltétlen a SOAD is.
A modern metal fő ismérve az volt hogy összemosták a műfajokat teljesen, ha meghallgatsz egy mostani Jinjert vagy Gojira-t nem tudod beazonosítani, és akkor a kiadók annyit mondanak rá hogy progressive metal...
"átlagos tini műveltséggel és hozzáállással szinte semmi nem is jön át a mondanivalójukból"
Mégis átjött nekik, elvégre népszerűek lettek, nemdebár?
Akkor nem beszélnénk most itt a SOAD-ról, ha nem vált volna be az amerikai tiniknél.
"a hiphopra vagy elektróra hajazó elemek is általában elég sajátos módon jelennek "
Ez mind igaz a Slipknot-ra és a KoRN is hogy sajátos módon építkeztek és újat hoztak létre.
Alternative metal ugyan azt jelenti, csak másként hívjuk.
Ez kb. art-rock és progressive-rock esete.
"SOAD messze intuitívabb zenekar volt"
Mármint melyiknél? KoRn megírta a Daddy-t pl. a Slipknot lerakott egy olyan debüt albumot aminek a hatására a Slayer az összes 20s albumot megírta.
Merítettek a progresszív metalból/rockból, de ez nem volt tiltva sehonnan sem, nem zárta ki hogy attól még nem lehet nu-metal.
"Mégis átjött nekik, elvégre népszerűek lettek, nemdebár? Akkor nem beszélnénk most itt a SOAD-ról, ha nem vált volna be az amerikai tiniknél."
Én nem így tapasztaltam. A tinik többségének annyi számított, hogy legyen újszerű, legyen benne zúzás és pofázás, lehessen rá tombolni, és legfőképp hallgassák/nyomassák más tinik is. A mondanivaló teljesen mellékes.
"Ez mind igaz a Slipknot-ra és a KoRN is hogy sajátos módon építkeztek és újat hoztak létre."
Ők sokkal inkább a nu metálra jellemző módon csinálták, az ő zenéiken sokkal inkább érezni, hogy fiatalos, divatos szellemű hiphop és elektro elemeket hallasz metál közegbe átültetve, gyakran meghatározó szerep jut a DJ-nek (akár az együttes tagjaként), stb.
Én is szeretem a felsorolt nu metál zenekarokat. Számomra a SOAD is szintén ebbe a kategóriába tartozik és egyáltalán nem tűnik ki a többi banda közül, maximum abban, hogy témáiban más, komolyabb mondanivalójuk volt, mint a legtöbbnek. Én a korai, első 2-3 albumjukig követtem őket igazán, ezt az időszakukat a mai napig szeretem. A Toxicity albumjuk nekem pl elejétől a végéig egy baromi fülbemászó, átlagtól igényesebb, de nu metál album. És ebben a korszakban nu metál zenekarokkal (köztük a Limp Bizkit-tel, vagy a Static-X-szel) koncerteztek együtt, ami jelentheti azt, hogy a célközönségük lehettek azok is, akik szintén szeretik pl a Limp Bizkit-et.
Így a kommentekből ítélve meglehet, hogy aki szereti a SOAD-ot, az nem szereti a nu metál bandák nagy részét, de viszont aki szereti a nu metált, az több, mint valószínű, hogy szereti a SOAD-ot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!