Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Schecter gitár mennyire való...

Schecter gitár mennyire való hard rockra/gót rockra?

Figyelt kérdés

Nem metálra, hanem harapósabb hard rockra, hot rockra.

Tudom, erre a Fender modellek a legalkalmasabbak, de küllemre jobban tetszenek a Schecterek. Metálra már van egy Iba-m és nem akarok még egyet.

Egyáltalán milyen műfajra találták ki a Schecter gitárokat?

Itt most éppen egy Damien 6 Satin Black forog szóban.

Amit elsősorban ugyan gót rockra szánok, de szeretnék valami crunchosabb, harapósabb karaktert is egyúttal.

2022. dec. 25. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Minden gitár jó minden stílusra.
2022. dec. 25. 15:19
 2/10 A kérdező kommentje:

De mondjuk egy Schecter-ből nem tudod kihozni azt a Fender féle "Drót hangzást" amit egy Fender/Squier/Harley Benton tud.

Ezért kérdeztem hogy a Schecter caak metálra való e vagy más műfajra is jó?

2022. dec. 25. 15:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Amiben humbucker van bármire jó, single coilos Fender nem biztos hogy tökéletes metálra de itt nem erről van szó.
2022. dec. 25. 15:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Najó. A fender hülye példa volt bocsi. A lényeg hogy ami Humbucker pickup-al van szerelve azzal majdhogynem bármilyen műfaj mehet.

Nem csak zúzós metál éppen. Gondolok itt akár egy The Cure szólóra is.

Sajnos Ultracure-ra nincs pénzem ami erre van specializálva.

2022. dec. 25. 16:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Nincs arra specializálva, ez csak marketing :D
2022. dec. 25. 16:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Akkor jó :D

Nekem az Ultracure az igazi kedvenc de egekig verték az árát csak mert Robert Smithnek is olyan van.

Bocsi ha értetlenkedtem. Most kezdek kimondulni a komfortzónámból és az Ibanezemnek társat keríteni. Valljuk be nem vagyok szaki. Köszönöm a választ. :D

2022. dec. 25. 18:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Fura ízlésed van, szerintem a Ultracure formája nyomi. :) Viszont műszakilag kábé ugyanaz, mint a H-H-s vagy S-S-S-es gitárok, csak a forma és a név teszi különlegessé és drágává. Ha szereted az ilyen fura cuccokat, akkor a régi Yamaha, Eko, Guayatone stb. gitárokat is nézd meg, van pár remek, formabontó darab. És a Yamaha EGV még jó is.
2022. dec. 25. 23:00
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem te vagy az első aki így látja. :D

Bejönnek az elvontabb gitárformák is.

Ezt imádom pl. a Squier Paranormal szériában is.

Hogy a drágább érából is említsek, ez tetszik pl. a Musicman Majesty szériában is. Ez az egyik persze.

Van hagyományos Stratocaster gitárom is.

De a telecaster forma pl. nagyon nem jön be.

Én már csak ilyen kukacos vagyok 😂😂

2022. dec. 25. 23:49
 9/10 A kérdező kommentje:

És igen. A neve az ami inkább az égbe emeli. És nem a Ribert Smith kiadásokról van szó csak. Egy mezei, hagyományos Ultracure is embertelen áron van.

Hogy egy hasonló (ámdebár rossz) példát említsek, ott van a Fender Stratocaster szérián is rengeteger dobott hogy Jimi Hendrixnek is volt. Persze azok önmagukban is gyönyörű és (számomra) zseniális gitárok.

Nem véletlen mintázta a Harley Benton is róluk egy csomó gitárját.

2022. dec. 25. 23:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó! Jó nagy jelet ad le, egy torzítóval megküldve nagyon dögös hang jön ki azokból a szépségekből!
2023. jan. 12. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!