Zongorán honnan tudom, hogy basszusban meg violinkulcsban melyik hangra helyezem el az ujjaimat?
Lehet ertelmetlennek tunik.
Tehát, pl. van egy kezdő G hang violinban es basszusban is , akkor hova kell helyeznem az ujjamat? Kozepre vagy lejjebb/feljebb?
Ketkezes gyakorlatokat kezdtem el es bekeveredek, nem latom ezt at.
Biztos van erre valami módszer.
Koszonom!

Meg kéne tanulni kottát olvasni...
A G mindig ugyanott van a zongorán... A kottában van violinkulcs-basszuskulcs.

Egyes! Nem értetted a kerdesem! Lehet mert hulyen tettem fel?!
A hangokat felismerem. Tisztaban vagyok a violin-es basszuskulccsal is. Tudom melyik hang hol van a zongoran. Felismerem a kottabol a hangokat es megtalalom a zongoran!
Viszont nem ez a problema, hanem amit nem tudok, hogy hol kell kezdeni a hangokat!
Pl hol helyezem el a kezdő hangokat?? Egyvonalas c-bol indulok ki mindig, de ez tudom nem jo igy.
Honnan tudom most melyik oktavban kezdem el a kezdo hangot bal es jobb kezzel? Tehat a kezdo hangon van a hangsuly! Bal es jobb keznel is. En mindig egyvonalas c-bol indulok ki , mert nem tudom mi a szabaly arra, hogy mikor melyik oktavon kezdjem el a darabot. Egyszeru kezdo szinten vagyok. Tanar nelkul még boldogulok, egyelore most itt akadtam meg.
Remelem mar ertheto a problemam!

"Remelem mar ertheto a problemam!"
Így lett tökéletesen értelmetlen. Mintha fingod se lenne a kottákról és/vagy a billentyűkről.

"En mindig egyvonalas c-bol indulok ki , mert nem tudom mi a szabaly arra, hogy mikor melyik oktavon kezdjem el a darabot."
Ennél pl kevés nagyobb phaszságot olvastam.

4: bocsi, de ezzel nem segítettél.... valamit nagyon nem értesz....
Gondolom, autodidakta módon próbálsz klimpírozni.
Miért nem veszel egy tankönyvet, vagy iratkozol be egy zeneiskolába...?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!