Hogy lehet, hogy a Black Sabbath és Ozzy Osbourne ennyire népszerű még a fiatalok körében is?
Ne csináld már, Rhandy Rhoads nem csak a saját korában hanem kb. minden idők egyik legelőremutatóbb gitárosa volt. Kb. az első 2 Ozzy album simán ott van a legjobb metal albumok között, nem éppen a hype miatt hanem mert zsenik volt a szerzők.(és azért még sok mai gitárosnak is beletörhet a bicskája azokba a neoklasszikus szólókba)
Abszolút nem is hasonlítható a korai Black Sabbath-hoz kb. semmilyen téren.(ez kb. olyan mint a Cliff-t a kortárs basszerosokhoz vagy éppen Blackmore-t)
De igazából rájöttem, hogy nem érdemes folytatni, mert ezelőtt az Iron Maiden és a Metallica volt terítéken és egy unatkozó troll írogatja csak a kérdéseket.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__12014559-a-..
Erre gondolsz pl 2-es? Mert nekem is beugrott valamiért ez az ürge.
A korai Sabbath még blues-os, a Judas Priest távolodott el először ettől a hangzásvilágtól, de a Sabbath nyitotta meg az utat mindenféle sötétebb, keményebb zene előtt, ezért zenetörténetileg mindenképpen óriási, megkerülhetetlen zenekar. A korai Sabbath tehát inkább hard rock - blues rock, a későbbi pedig főként doom metál. A Metallica thrash metál és prog metál, az Iron Maiden pedig NWOBH, mindhárom teljesen másféle irányvonal, másféle műfajjegyekkel. A Sabbath-ot inkább olyanokhoz érdemes hasonlítanod, ha teljesítményt akarsz körvonalazni, mint a Ghost vagy a Katatonia - persze a két zenekar közti évtizedeket érdemes belekalkulálni. A Sabbath-tól a "Paranoid" egy befogadhatóbb, egyszerűbb album, nem véletlenül tarolt rádióban és filmekben is annyira. A Sabbath-tól az első, self-named albumot érdemes meghallgatni, a Sabbath, Sabbath, Bloody Sabbath-ot, a vagy a legutolsót, a 13-t.
Személy szerint jobban szeretem Ozzy szóló munkásságát, mint a Sabbath-ot, a legutóbbi két albumába hallgass bele, a Patient Number 9-ba és az Ordinary Manbe. Nem fog annyira "porosnak" érződni. Még az Ozzmosis és a Blizzard of Ozz a kedvenceim.
Nekem inkább az felfoghatatlanabb, hogy hogyan szerethetik a Modern Talkingot a mai napig az emberek, a You're My Heart, You're My Soullal ki lehet kergetni a világból. xD
Nem törvényszerű, hogy mindenkinek ugyanazok tetsszenek egy előadótól. Engem a klasszikus, felhypeolt Metallica számokkal ki lehet kergetni a világból, de az And Justice For All... album meg tetszik.
A jövőre vonatkozóan érdemes megjegyezni, hogy valakinek nem feltétlenül a legnépszerűbb számai a legjobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!