Milyen típusú digitális zongorát érdemes venni, amin nagyon sok hangszín van?
A 6-os válaszoló vagyok.
A két digitális zongora mellet van egy Tyros 4-es hangszerem. Tíz év van meg és ez idő alatt rengeteg olyan hangszer van benne, amit soha meg sem hallgattam milyen, vagy hallottam csak nem használom ezeket. Szerintem kb. 20-25 lehet amiket állandóan használok, a többi felesleges. Úgy gondolom, de lehet tévedek, mások is így vannak ezzel. Csak a neked tetszőket fogod használni, ez meg csak néhány. 700 hangszín, még a 70 is sok! A #8-as válaszolónak igaza van a Korg XE 20 nem igazán zenekari gép, igaz nem ismerem. Kicsit olyan mint a Yamaha DGX.
Azt a kérdést tedd fel magadnak, a zenekarodba milyen hangszer van és milyen hangszínre lehet majd szükséged?.
Feltételezem dobgépre, nem (bár láttam már olyan triót ahol a billentyűs dobgéppel zenélt). Mire lehet szükséged. Gitáros, fúvós, vonós, billentyűs, stb...? Ezekem belül meg hány félére.
Én úgy listáztam a hangszíneket annak idején mire lesz szükségem és ez alapján mentettem el a regisztrációs memóriájába a Tyros4-nek.
Zongora: 4
E-zongora: 4
Orgona: 8
Gitár/Basszus: 7
Fúvósok
- Szaxofon: 3
- Trombita: 2
- fuvola: 1, Klarinét: 2, Okarina:1, Obua: 1, Fagott: 1, Skót duda: 2, Furulya: 1
Harmonika
- Szájharmonika: 2
- Tangóharmonika: 3
Vonósok: 6
Néhány Synth, Pad, Kórus, stb.: 15 kb.
Vagy is 65-70 között van ez a lista, de nagyrészt szinte csak 25 hangszert használok ezekből is. Általában 1, 1-et.
A szállítást is vedd figyelembe, ha esetleg többször kell majd mozgatni. Minél nagyobb és nehezebb annál bonyolultabb ez is.
Még valami fontos!
A 40 év alatt kipróbáltam számos billentyűtípust, akusztikus zongorától a midi billentyűkig.
Zongorázni akusztikus zongorán a legjobb. Megközelíti ezt az élményt egy profi digitáliszongora is. Zongorázni olcsó rugósmechanikájú midi billentyűn nem lehet. Viszont más hangszerek megszólaltatásához meg jók, főleg: Tangóharmonika, fúvósok, gitárok, stb.
Egy nehezebb súlyozású kalapácsmechanikás digitáliszongorán, bizonyos hangszereket nehezebb megszólaltatni. Erre jobb egy félig súlyozott billentyű. Még zongorázni is lehet vele és más hangszereket is jól meg lehet szólaltatni ezekkel. Esetleg az sem árt, ha van benne aftertouch.
A Yamaha CSP sorozat digitális zongora rengeteg hangszínnel:
"Hangszínek: 692 hangszín, 29 dob/effekt, köztük 14 VRM, 113 Super Articulation, 27 Natural!, 27 Sweet!, 63 Cool!, 69 Live!, 30 Organ Flutes!
Stílusok: 470 stílus
Stílus vezérlõk: INTRO x 1, ENDING x 1, MAIN x 4, FILL IN x 4
Polifónia: 256 "
Csak marhára nem az az árkategória, amiben te gondolkodsz és nem is hordozható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!