Egyesek szerint a rap nem zene akkor mi ?
Szerintem, aki azt mondja, hogy a rap nem zene, az valójában arra gondol, hogy a rap az nem éneklés, ami igaz.
Az rap az rap.
#5 nem, amikor valaki utálja a rapet, az olyan mint amikor valaki utálja a gombát.
Ez pedig olyan, mint amikor valaki azt mondja hogy a gomba nem élőlény.
A rap pedig úgy viszonyul az enekleshez mint a gomba a növényekhez. :)
Én zenész vagyok, szeretem a rapet, és kísérletezésből csináltam is jó pár alapot, hogy jobban megértsem, mi és hogyan működik benne.
Megértem azokat, akik szerint ez nem zene. Nagyon más, mint a többi műfaj, teljesen más a kiindulási alap, az alkotói szándék, kábé minden. Ráadásul utcai műfaj, amitől sokszor surmó, bárdolatlan és agresszívan szabálytörő.
Én hallom, hogy mitől zene mégis, a jó felvételek tele vannak izgalmas zenei megoldásokkal és ötletekkel. A jó flow eleve nagyon muzikális. Én azt szűrtem le a próbálgatásokból, hogy ugyanolyan nehéz igazán jót csinálni, mint más műfajokban.
Az más kérdés, hogy a magyar rapek egy jókora része teljesen fogalmatlan, minden rétegében. Az alap béndzsa, a szöveg buta, flow meg nincs is. Ez pont a zenei tudás és érzék hiánya miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!