Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egyesek szerint a rap nem...

Egyesek szerint a rap nem zene akkor mi ?

Figyelt kérdés
Versmondás?
2022. nov. 5. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, aki azt mondja, hogy a rap nem zene, az valójában arra gondol, hogy a rap az nem éneklés, ami igaz.

Az rap az rap.

2022. nov. 5. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szavalóverseny
2022. nov. 5. 11:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ilyen kérdéseket feltenni, mert aki ilyeneket mond, az nyilván a) nem is szándékozik valós dolgokat állítani, simán csak vagdalkozik, mert nehezére esik elfogadni, hogy másnak tetszhet valami, ami neki nem; b) úgy próbál megszakérteni egy témát, hogy még az ötödik osztályos tananyag sincs meg neki fejben, nem hogy egy olyan szintű műveltség, ami felhatalmazná arra, hogy zenei műfajokat/eszközöket komplett kizárjon a műnemből.
2022. nov. 5. 12:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem köszi a segítséget
2022. nov. 5. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Ez olyan, mint amikor valaki utálja a gombát. Érthetetlen.
2022. nov. 5. 14:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 nem, amikor valaki utálja a rapet, az olyan mint amikor valaki utálja a gombát.

Ez pedig olyan, mint amikor valaki azt mondja hogy a gomba nem élőlény.

A rap pedig úgy viszonyul az enekleshez mint a gomba a növényekhez. :)

2022. nov. 5. 18:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én zenész vagyok, szeretem a rapet, és kísérletezésből csináltam is jó pár alapot, hogy jobban megértsem, mi és hogyan működik benne.

Megértem azokat, akik szerint ez nem zene. Nagyon más, mint a többi műfaj, teljesen más a kiindulási alap, az alkotói szándék, kábé minden. Ráadásul utcai műfaj, amitől sokszor surmó, bárdolatlan és agresszívan szabálytörő.

Én hallom, hogy mitől zene mégis, a jó felvételek tele vannak izgalmas zenei megoldásokkal és ötletekkel. A jó flow eleve nagyon muzikális. Én azt szűrtem le a próbálgatásokból, hogy ugyanolyan nehéz igazán jót csinálni, mint más műfajokban.

Az más kérdés, hogy a magyar rapek egy jókora része teljesen fogalmatlan, minden rétegében. Az alap béndzsa, a szöveg buta, flow meg nincs is. Ez pont a zenei tudás és érzék hiánya miatt van.

2022. nov. 6. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Versmondás, esetleg kántálás. Művészi érték legfeljebb a szövegben lehet, de a gyakorlatban legtöbbször abban sincs.
2022. nov. 6. 09:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem inkább a zenei alátéttel van bajom, amúgy nem lenne probléma a rappel, de a mai rap/hip-hop számok alapja majdhogynem ugyanaz.
2022. nov. 6. 22:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik leginkább olyanok próbálkoznak a rappal, akiknek sem énekhangjuk sem hangszeres tudásuk nincs, de minden áron "zenész" látszatát szeretnék kelteni. :(
2022. nov. 8. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!