Ki szereti itt a rock/metal műfajokat úgy mindenestől beleértve szinte mindegyik stílust?
Szerintem jó volna egy olyan közösséget kialakítani, akiknek ez a kedvenc műfajuk.
Ki lehetne tárgyalni egy egy albumot, dalt, bandát, koncertet stb.
Mindenki belinkelhetné az aktuális kedvenc dalát, albumát.
Metal közösség elég tagolt, elég gondolni arra hogy:
- Shockmagazinnál már évek óta nem olvasni semmilyen pozitív kritikát, sem hozzászólást a gothic metal műveiről.(mert hát milyen a világfájdalomról énekelni) Ez egyértelműen arra enged következtetni hogy a keménymagos közösség nagyon konzervatív zenei téren.
- A power metal egyes bandái mint a Powerwolf és a Sabaton egyértelműen vízválasztók, többnyire azok is szeretik akik simán elhallgatják a mainstream popzenéket is. Ezeket sokan pont azért nem szeretik mert túl sablonosak.
- Metalcore műfaj a mai napig nem közkedvelt, mert nagyon kevés a minőségi banda és valahogy megragadtak annál hogy a tinik a fő célközönség.(lásd BFMV)
- Nu-Metal is bátran azok közé írható, amiket nem szeretik a keménymag szimplán mert más zenei eszközöket is alkalmaztak és "szétbarmolták" a klasszikus trumetalt.
Szóval szerintem lehet 1-1 közös pont, de alapvetően mindig vita tárgya xy előadó vagy stílus. Próbálkozni lehet, de a koncerteken is állandó köpködés van, ha véletlenül 3 együttes közül az egyik kicsit is különbözik...
Azt túlzás lenne kijelenteni, hogy mindent szeretek belőle, mert ahogy az előttem lévő hozzászóló is írta, ez a zenei műfaj azért eléggé tagolt. Viszont nyitott vagyok mindenre, meghallgatok bármit, aztán ha tetszik, tetszik, ha nem, nem. De az esélyt megadom.
Sokszor ugyanakkor nekem nem csak a zene fontos, hanem az is, hogy az adott előadó mennyire hiteles, és mennyire adja bele őszintén önmagát a zenéibe. Szóval bár alapjában véve én nagyon kedvelem a metalcore-t, vannak olyan bandák, akiktől a falra tudok mászni. Nem is kevés. Viszont pl. van egy-két olyan trash metál szám is, amit szeretek, pedig alapvetően az a műfaj messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!