Mennyire van kihalóban a rock/metál és hasonló rokonai kükföldön és itthon egyaránt szerintetek ?
Lehet én mozgok rossz körökben de ismerőseim nagyon kevés része szereti pl az Ossiant, tankcsapdát és társait vagy akár az egész műfajt. És van 2 kb hasonló nagyságú tábor akinek semleges a másik meg szívből utálja..
Engem meg kezd nagyob zavarni hogy akárnikor megismerek új embereket és szóbajön a zene akkor kb kívülállónak érzem magam, 22 éves vagyok egyébként. Vagy csak tényleg rossz körökben mozgok de jó lenne hasonló érdeklődésűekkel találkozni...
#10.Nem koptak ki, pont ezaz.
Ha megnézed továbbra is Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden a legnépszerűbb banda, a később feltörekvő bandák mint a Mastodon, Amaranthe, Ghost B.C. töredék népszerűséggel rendelkeznek.
Nagyon kevés kivétel van aki ma képes stadionok megtölteni modern bandaként.(jelenleg talán egyedül a Sabaton és a Powerwolf, azért a Nightwish és a Slipknot is már előző hullámban érte el amit)
Ezeken kívül meg van néhány aki 1 albumos, mint az Evanescence. Nagyjából ebből a 3 részből látszik, hogy az oldschool bandák sosem kopnak ki.
Tankcsapdára viszont nem tennék rá nagy tétet, ugyan azért amiért az Ossain-ra sem. Ők pusztán azért törtek be itthon, mert behozták a nyugati zenét, de az egyetemes könnyűzenében elhanyagolhatók.(nem úgy mint a Tormentor, ami szerintem külföldön népszerűbb mint itthon)
Gojira
Írom ezt 50 évesként aki Floydon Jarre és Slayer és Zappa nevelkedtem ezt a lányaim 16 és 20 imádják
13: szerintem azért a Sabatonnál meg a Powerwolfnál vannak népszerűbbek, főleg ha USA bandákat is nézünk (Falling in Reverse, FFDP pld), de szerintem még a Ghost is népszerűbb. Ha meg rockot is néznénk, ahogy az eredeti kérdés szólt, lenne biztos még több is.
De a jelenség maga amúgy abszolút létező, sok metálos van, aki inkább hallgat 20 éves lemezeket mint újakat; meg nézi meg tizedszer ugyanazt a nagypapi együttest. Hozzáteszem szíve joga :), engem nem zavar.
Az Ossian már a maga korában is kb. csak egy paródia volt, egy metál mém - még akkor is, ha saját magukat vérkomolyan vették/veszik.
Gyémántot csak a gyémánt vágja, meg gitárpuskák a célpontra néznek xDDDDDD
Tankcsapda meg egy wishes motörhead, de azért legalább volt pár jó számuk még a 90es évek elején.
De egyébként jól látod, rég kiment már a divatból ez a zene meg ez a divatirányzat. Én a 80as évek vége-90es évek közepe időszakban éltem meg a tini és a fiatal felnőtt éveimet, itt Mo-n kb. az volt az aranykora ennek az egész cuccnak.
De azért vannak még ma is klubok meg szórakozóhelyek, ahol ilyen zenék mennek meg ilyen arcok mozognak, Bp-n az S8, Barba Negra pl., járjál ilyen helyekre, és találsz majd magadnak társaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!