Az ilyen oldalak mégis honnan szerzik meg kiadás előtti napon jó minőségben a zenéket?
Nem vagyok az illegális letöltés híve, sőt...egy ismerősöm mutatta az oldalt, ahová a kiadás előtti napon felkerülnek zenék, és nem ez az egyetlen ilyen oldal.
Magyarországon nem illegális a zenék magánhasználatra való letöltése. Ezért van az adathordozók árába építve egy pici jogdíj.
Persze nem DJ-zhetsz vele és az üzletedben sem rakhatod be, de magánhasználatra, pl. otthoni hallgatásra, nem fizetős házibulira, telefonon hallgatásra stb. letölthetsz bármilyen zenét, külföldit is.
Értettem ám, csak mivel a többi rész kábé tisztázva lett, gondoltam, hogy rámutatok erre is. Amúgy "nem magyar" oldalról sem illegális a letöltés Magyarországon.
Ez a zeneszivárgás ezer helyről jöhet, amióta a disztribúció és a megjelenés is digitális. A disztrós cégekhez eleve hetekkel korábban jutnak el a fájlok, és Spotira is sokkal korábban fel kell tölteni a dalt megjelenés előtt, hogy a "szerkesztők" fel tudják tenni a playlistekre. Szóval ezer helyen rátehetik a kezüket a rosszfiúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!