Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért mondják páran a Tankcsap...

Miért mondják páran a Tankcsapdára, hogy nem is igazi rock?

Figyelt kérdés

2022. szept. 20. 13:22
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy tegnap voltam kint a koncertjükön és aki erre azt mondja, hogy gitárpop, az hülye.

Lukács hangja, a torzítások, a basszusok, a dobminták (amik helyenként már metálosak), a riffek, a dalszöveg-témák, na meg Sidi szólói köszönő viszonyban sincsenek a popzenével, ez bizony rock. Így a koncert után már egyáltalán nem értem, hogy ezt miért nem tekintik többet rockzenének, mikor egyértelműen az.

2022. szept. 24. 08:42
 32/39 anonim ***** válasza:
95%
Én ma megyek, nagoyn várom már. Mindig óriási bulit csinálnak. Aki nagyban papol a popról, valószínűleg soha nem volt koncerten, vagy már elfelejtette milyen élmény.
2022. szept. 24. 08:48
 33/39 anonim ***** válasza:
4%
#32 Én speciel voltam már. Semmi lelkesedést nem éreztem rajtuk, egyértelmű volt, hogy csak a pénzért csinálják.
2022. szept. 24. 09:28
 34/39 A kérdező kommentje:
#33 Akkor nem Tankcsapdán voltál, az tuti. Ők mindig profik élőben.
2022. szept. 24. 10:03
 35/39 anonim ***** válasza:
21%
Profik, ezt nem tagadom. Csak éppen nem a zene és a zenélés hajtja őket, hanem a lóvé.
2022. szept. 24. 10:07
 36/39 anonim ***** válasza:
36%

Pfuh, oltári bulit csaptak. Ha valaki azzal jön, hogy ez nem rock, akkor az nemes egyszerűséggel hülye:D

35, és ezt miből állapítottad meg amúgy a koncert alatt?:D

2022. szept. 26. 00:44
 37/39 anonim ***** válasza:
31%
#36 A hangulatból, meg hogy magam is zenész vagyok. Annak idején unokatesómék csináltak egy full amatőr punkzenekart. A legelső koncertjükön alig tudtak zenélni, ismertek vagy 3 akkordot, mégis jobb bulit csináltak, mint a Tankcsapda szokott manapság.
2022. szept. 26. 07:55
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

37, öhö. Hát pedig szombaton igencsak jó buli volt....

Egyébként ez a "a pénzért cisnálják" mentalitás számomra elég furcsa..

Merthát 1. Igen, pénzért csinálják. Ebből élnek, ebbőlj jön a ifzetésük, tehát aki azt gondolja, hogy puszta hobbiból csinálják, az téved.

2. Ez a mentalitás okozta, hogy annyi zenész ráfüggött mindenféle szarra. A kedves közönség elvárja, hogy minden este lenyomják életük koncertjét. Ez viszont nem fog menni, ha tekintetbe vesszük azt az apró tényt, hogy ők is emberi lények. Persze ha magukba tolnak valamit akkor kerülhetnek olyan hangulatba 33 év után is, hogy "ez az életem koncertje" deeee az ilyenek általában nem élik meg azt, hogy 33 évig koncertezzenek.

Márpedig a hangulatra nem volt panasz, pedig amin én ovltam, az egy duplakoncert második része ovlt, azaz előző nap egy az egyben játszották el ugyanazt.

Tudom, a zenészekben van egyfajta "büszkeség" - bár ez nem túl jó szó rá, inkább kivagyiság a jó szó - hogy ők miben jobbak mint más zenészek. Az egyiknek unalmas az akkordmenete, a másik nem tiszteli a közönségét, a harmadik meg csak a pénzért cisnálja, nem szívből. Lózungok, amivel megmagyarázhatjuk, miért hamis a másik előadó sikere.

És et nem légből kapom, épp elég amatőr zenésszel és kis bandával találkoztam.

Az, hogy neked nem volt jó a hangulatod egy koncerten, az előfordul. És persze az is, hogy egy-egy koncerten az előadónak nincs olyan hangulata. Egyébként nekem sem biztos, hogy lenne kedvem ugyanolyan lendülettel eljátszani azt a fuckin Menyország Touristot 30 éve:D Fúdeutálomaztaszámot, és bizony ha rongyorsa játszotta az ember és alkotna valami újat és mégis mindig ezt akarják hallani a népek, akkor nem csodálnám, ha ők sem szeretnék már különösebben... de bizony ha a közönségnek akarsz játszani, el kell játszd.. De előfordulhat, hogy nem fogsz úgy lelkesedni érte, mint az, aki csak negyedjére hallja:D

DEEE ez igazából még mindig nem alap arra, hogy azt mondjuk, hogy a TCS nem rock:D

2022. szept. 26. 10:32
 39/39 anonim ***** válasza:
Én vagyok az egyetlen, akinek feltűnt, hogy a gitárpop egy fiktív zenei műfaj? Se magyarul, se angolul nincs arról infó, hogy létezne ilyen stílus.
2023. dec. 8. 11:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!