Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A végfokot meddig "szabad"...

A végfokot meddig "szabad" feltolni teremhangosításnál?

Figyelt kérdés
És a keverőn a maint fullba ki kell húzni? Ti, hogy csináljátok?

2022. szept. 17. 23:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha minden illik mindenhez teljesítményben, akkor elvileg ki lehet maxolni a végfokot, és 0 dB-ig tolni a csatikat és a mastert a pulton, de nagyon valószínű, hogy úgy már torzítani fog.

Nekem az vált be, hogy 2/3 teljesítménnyel megy a végfok, és természetesen a pult sem megy full maxon. Ha vannak szintjelzők a végfokon, akkor látod, hogy mikor megy át "pirosba" a cucc, és az már rég rossz.

A legtöbb mixeren van valamilyen visszajelzés, ledsor vagy mutatós műszer, és ott is tudod ellenőrizni, hogy ne menj pirosba.

De sztem ha annyira kezdő vagy, hogy itt kérdezed ezt, akkor inkább keress valami embert vagy yt oktatóvideót, és tanuld meg elölről, hogy mit és hogyan kell beszintezni.

2022. szept. 18. 13:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Oké, köszi.
2022. szept. 18. 15:11
 3/3 vmg ***** válasza:

Nem vagyok egy profi hangosító, de én kb. 8-asig szoktam feltolni a végfokot és a keverőn is kb addig, hogy legyen még tartalék.

De ahogy az 1-es is írta sokan 0-ig tolják, de ez szerintem hely függő is lehet valamint eszköz kérdése is.

2022. szept. 19. 09:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!