Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem szól az akusztikus...

Miért nem szól az akusztikus gitár ha lefogok egy akkordot?

Figyelt kérdés

Vagy ánblok csak ha lefogok egy húrt és megpengetem.

Most került a tulajdonomba egy új akusztikus gitár (Cort Ad810) és ha üresen pengetek akkor szól.

De ha lefogok egy húrt bármelyik bundnál és próbálom megpengetni akkor semmi.

Próbáltam gyengébben megfeszíteni az ujjammal de akkor sem.

Vadiúj gitárról beszélünk.

Kezdő vagyok még nagyon szóval bocsi ha tapasztaltabbaknak a bántja a szemét a balfaxságom.

2022. szept. 15. 06:44
 1/10 anonim ***** válasza:

Két bund között a fogólaphoz kell nyomni a húrt. Így a hanglyuk felé eső bund lesz a húr "kezdete", arra feszül rá, é a bund meg a láb között rezeg szabadon.

Ezért is lesz mindig magasabb a hang, ahogy haladsz felfelé, mert így egyre rövidebb a húr.

2022. szept. 15. 07:22
 2/10 anonim ***** válasza:

#1 folytatás: nem feltétlenül a két bund között középen van a megfelelő hely, hanem inkább a felső bundhoz közelebb. Addig próbálgasd, amíg nem zörög. Minden húron, minden fekvésben érdemes kipróbálni.

Nem kell erőből csinálni, sőt: elég épp annyi, hogy tisztán szóljon. Próbálj laza maradni, a görcsös erőlködés visszaüt később.

A másik fontos dolog, hogy mindig hangold be a gitárt, mielőtt próbálgatod. Ez máris egy hallásfejlesztés, csak így szokod meg a lefogott hangok egymáshoz való sztenderd viszonyát.

Jó gitározást! :)

2022. szept. 15. 07:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi 😁

Köszönöm hogy nem küldtél el melegebb éghajlatra hanem normális választ kaptam 😁😁

Ment a zöld 😁

2022. szept. 15. 08:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, én minden új zenésznek örülök és drukkolok. :)
2022. szept. 15. 08:40
 5/10 A kérdező kommentje:

Jó ezt hallani 😁😁😁

Ugyan csak holnap megyek tanárhoz az első órára.

De nem tudom megállni, muszáj már most szaglásznom 😂😂😂

Nem nagyon tudom megállni 😅

2022. szept. 15. 12:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Na végre egy kezdő, aki nem agyaskodik, hogy "hogy tudok megtanulni magamtól", hanem aki belátja, hogy megtanulni a tanártól lehet. ;)
2022. szept. 15. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Én autodidakta vagyok, az is egy járható út, ha valaki elszántan nyomja. De az is tény, hogy tanárral sokkal összeszedettebben és jobb tempóban lehet haladni. Ennek az útnak a dilemmája lehet majd később, hogy a növendék hogyan talál rá a saját hangjára, illetve hogyan bontakozik ki benne a szerzői tehetség (ha van egyáltalán). Ez erősen tanárfüggő, de kezdő szinten még nem számít.
2022. szept. 17. 10:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Megéri mindenképp a tanár, mert autodidaktaként bizony sok zsákutcába fut az ember, rosszul csinál dolgokat, és sok idő azokat kijavítani ( már ha észreveszi az ember egyáltalán). Ezt egy jó tanár megelőzi.
2022. szept. 19. 11:39
 9/10 anonim válasza:
Mert rosszul fogod le.
2022. szept. 19. 21:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Kell hozzá kis idő hogy úgy tudd fogni hogy legalább megszólaljon és kevésbé csörögjön.
2022. szept. 20. 03:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!