Miért nem szól az akusztikus gitár ha lefogok egy akkordot?
Vagy ánblok csak ha lefogok egy húrt és megpengetem.
Most került a tulajdonomba egy új akusztikus gitár (Cort Ad810) és ha üresen pengetek akkor szól.
De ha lefogok egy húrt bármelyik bundnál és próbálom megpengetni akkor semmi.
Próbáltam gyengébben megfeszíteni az ujjammal de akkor sem.
Vadiúj gitárról beszélünk.
Kezdő vagyok még nagyon szóval bocsi ha tapasztaltabbaknak a bántja a szemét a balfaxságom.
Két bund között a fogólaphoz kell nyomni a húrt. Így a hanglyuk felé eső bund lesz a húr "kezdete", arra feszül rá, é a bund meg a láb között rezeg szabadon.
Ezért is lesz mindig magasabb a hang, ahogy haladsz felfelé, mert így egyre rövidebb a húr.
#1 folytatás: nem feltétlenül a két bund között középen van a megfelelő hely, hanem inkább a felső bundhoz közelebb. Addig próbálgasd, amíg nem zörög. Minden húron, minden fekvésben érdemes kipróbálni.
Nem kell erőből csinálni, sőt: elég épp annyi, hogy tisztán szóljon. Próbálj laza maradni, a görcsös erőlködés visszaüt később.
A másik fontos dolog, hogy mindig hangold be a gitárt, mielőtt próbálgatod. Ez máris egy hallásfejlesztés, csak így szokod meg a lefogott hangok egymáshoz való sztenderd viszonyát.
Jó gitározást! :)
Köszi 😁
Köszönöm hogy nem küldtél el melegebb éghajlatra hanem normális választ kaptam 😁😁
Ment a zöld 😁
Jó ezt hallani 😁😁😁
Ugyan csak holnap megyek tanárhoz az első órára.
De nem tudom megállni, muszáj már most szaglásznom 😂😂😂
Nem nagyon tudom megállni 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!