Ossian miért lágyult fel?
Régebben sokat hallgattam őket, aztán valahogy egy időre úgymond nem volt se időm se energiám jobban zenével foglalkozni.
Most jött szembe egy nagyon új számuk:
https://www.youtube.com/watch?v=zgFHmxuKt7A
Aztán meglestem az elmúlt pár évből pár számukat, szinte mind átment ilyen lazább stílusba.
Régen meg kb ez számított egy lazább számnak
https://www.youtube.com/watch?v=ZF2Q-0v1qdA
Miért lágyultak ennyire fel? :(

nem fel hanem el esetleg.
2, régebben is voltak lazább számaik nemcsak acélszív , rock katonái volt.

Szerintem egyetlen 60 éves sem úgy gondolkozik, ahogy 25-30 éves korában tette, ez teljesen normális folyamat.
Akkor még fiatalok voltak, a lázadók, a kitaszított rockerek, akiket a rendszer el akar nyomni és hasonlók.
Azóta letisztultak, a rendszer is változott, ők is megtalálták a helyüket a világban, már nem érzik magukat a kitaszított "Öreg rocker"-nek vagy a "Gonosz Asszony" által elnyomott férfinak például.
Ha megnézed Paksi Endre életútját, nyilatkozatait, érezheted, hogy teljesen megváltozott, más lett.
Letette az alkoholt, lefogyott, egészségesen él. És ezek a változások a zenéjére is hatással lettek.
Már trióban játszanak, nem két gitárral, tehát letisztult lett a hangzás is, ez inkább már egyszerű hard rock, mint sem heavy metal.
Hozzáteszem, nekem sem jönnek be az új lemezeik, az új számaik, én is a régi zúzdás Ossian albumokat szeretem, mert nekem is az az igazi Ossian, amivel megszerettem őket, de el tudom fogadni, hogy semmi sem állandó. Mindenki változik, ezzel a zene is.

Mert az emberek az életük során bejárnak egy életutat. Hatások érik, változnak.
A művészt az különbözteti mwg a rétegigényt kiszolgáló előadótól, hogy önmagát adja, a lelkéből ír. Meghatározza a zenéjét a rá ható összes inger. Elég vicces és egyben szomorú is volna, ha ugyanaz a beszólogatós, lázadó image lenne most is. Basszus, azért csak egy 60+os emberről beszélünk...
Ahol nincs változás, ott fejlődés sincs.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!