Most kezdenék gitározni tanulni. Milyen gitárt vegyek? Hobbi szint
első körben döntsd el, hogy nejlon vagy fémhúros gitárt szeretnél. A nejlonnal szoktak egy-egy hangot játszani (klasszikus gitár), a fémmel inkább csak akkordokat pengetnek. Ének kíséretéhez ez utóbbi valószínűleg a jobb. Viszont az ujjbegyeidnek nem kedvező. Lehet kapni kezdő gitárt, ami vékonyabb húrokkal készül, hogy ne fájjon annyira, de a hangja kicsit elmarad az átlagtól. Ilyen pl. az Epiphone PRO-1 fémhúros gitár.
De valószínűleg a legjobb, ha elmész egy használt gitárokat árusító boltba és megkéred az eladó segítségét. Mutasson be pár fajta gitárt, mert nagyon eltérő hangzásúak (én pl. az olcsóbb fából készült hangját preferáltam)
Az első válaszoló nagyjából csak hülyeségeket írt. Mindkét akusztikus gitár, akár nylonhúros akár fémhúros, alkalmas az akkordozásra/ének kíséretre. A fémhúrosnak harsányabb, élesebb, csilingelősebb a hangja, a nylonhúrosnak tompább, puhább a hangja, erősebb basszus hanggal. Az ujjbegyeiddel sem fogsz nagyon lefogni hangokat, jobban inkább az ujjhegyeiddel, de azt egy idő után megszokod, megkeményedik a bőr, nem lesz gond. Szerintem nézz meg néhány felvételt youtuben, füleld meg melyik tetszik jobban, a fém vagy a nylonhúros hangja. 60-70 ezer forintért már lehet venni teljesen korrekt akusztikus gitárokat, mind nylonhúros (klasszikus), mind a fémhúros kategóriában.
Nézz szét ezen az oldalon: gsfanatic.hu
Találni fogsz bőven gitárt, mindenfélét.
Amúgy milyen stílusú zenéhez kellene?
Harley Benton Custom Line CLD-15MCE
Nekem bejött! :)
jajj, csak a hárlibeton ne :((( Miért ad tanácsot, akinek fogalma nincs?? Ebben az árkategóriában meg inkább legyen új. Még az ÁFÁ-t sem tudod lealkudni GS-en. Kész röhej az egész.
Kedves 30 éves lány! Szuper a gondolat, hogy gitáron kísérd magad. Azt javaslom, hogy keress egy oktatót, aki néhány órában-ami sajnos megint pénzbe kerül, de jobban megéri, mint maga a gitár-bemutatja, hogy melyik végén eszik a tehén, milyen tehenet kell/érdemes venni, miféle dolog következik a miféle dologból, vagy után. Azt nagyon nem javaslom, hogy bemenj egy boltba, ahol (akár)használt hangszereket is árulnak, és rábízd magad egy ismeretlen emberre, aki azzal van megbízva, hogy hangszereket adjon el. Szóval, TANÁR! Erre kérdezz, válaszolunk! Illetve legnépesebb gitáros FB oldal. Hajrá!
Népdalokhoz szerintem a legnagyobb hülyeség jazzgitárt venni.
Gs-en nem értem miért ne lehetne venni jóárba gitárt. Amelyik tetszik, megnézed googleba az adott gitár új árát, abból levonsz 30-40%-ot, és kb árában is vagy. Ha annyiért odaadja megveszed, ha nem keresgélsz tovább. De persze a hangszerboltokat se zárd ki. Menj el nyugodtan, nézelődj, kérdezz, nem muszáj egyből vásárolni.
Annak meg hogy a 4es válaszoló kb minden kérdésnél a facebookra irányítgatja az embereket, most már én is kíváncsi vagyok hogy mi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!