Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van a kortárs zeneművész...

Miért van a kortárs zeneművészetnek ennyi abszurd, poszt-szürreális skizoid eleme?

Figyelt kérdés

Az olyan előadók, mint Travis Scott, Kanye West, Drake és így tovább életidegen hangulatot teremtenek a koncertjeiken, zenéikben. Viszont ez lett a divat, erre van igény, több, mint 1 billió ember hallgatja Travis Scottot.

Van egyébként egykét fülbemászó darab, mint a "Sicko Mode", de mégis olyan földön kívüli érzése támad az embernek.

2022. aug. 12. 22:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Megfigyelő elvtárs, azért tegyük már hozzá, hogy Liszt, Haydn vagy Mozart zenéje az akkori társadalomnak is csak egy szűkebb felső rétegét célozta, az ő zenei világukat képviselte. Még általánosságban ők sem kizárólag ezen éltek, hanem egy-egy ilyen performansz az ínyenc falat volt az ünnepi vacsorán. Ehhez képest itt van az a hangzásvilág, ami például a 19. század második felében tehát nagyjából Liszt idején meghatározta a lakosság elsöprő többségét kitevő társadalmi rétegek zenéjét:

https://www.youtube.com/watch?v=G6rdRRzmZGY&t=8s

Mondhatni a korszak pop-zenéje. Azért régen sem minden csárdában Mozartra tomboltak az emberek. Itt egyáltalán nem a régi-mai ellentétéről van szó. A zenének rengeteg funkciója van, nem csak az amit te annak kiáltasz ki és pont, más miatt nem is lehet élvezni. Nem lehet kijelenteni hogy csak az a jó ami objektíve zeneművészetileg egy komplex, nagy teljesítmény ami egy kész esztétikai élményt ad. Most bocsánat, hogy ezt mondom de ez a zongora darab amit linkeltél sem egy nagy durranás. Csak egy egyszerű, melankolikus dallam, kicsit olyan mint egy klisé szerintem 50 féle variációját már hallottuk életünk során, különböző "szomorú videók" alatt. Ettől még téged megérinthet, neked jelenthet valami mást. Éppen ez a lényeg. Egyik barátom nagymamája egy igen művelt sváb nő volt, őt például Liszt magyar rapszódiáival lehetett a világból kikergetni, mert számára szörnyen agresszív. Én meg pont a lendülete miatt szeretem, vagy Vivaldit is akinek általában rengeteg feszültség, erő van a darabjaiban és köze nincs ehhez a "fegyelmezetté, rendszerezetté tesz" maszlaghoz, pedig kétség nem fér hozzá, hogy rendkívüli művész volt.

https://www.youtube.com/watch?v=7v8zxoEoA_Q

Ugyanígy vannak a maguk nemében fantasztikus modern előadók is.

A kérdésre válaszolva, szerintem az állhat a jelenség hátterében, hogy olyan szinten túlingerelt környezetben élünk, hogy már akár ez kell hozzá hogy megüsse az ingerküszöbünket. Mindig valami más, valami amivel még nem találkoztunk, ami fura, egyedi, amire nem számítottunk képes megragadni és fenntartani a figyelmet.

2022. aug. 14. 01:10
 12/17 anonim ***** válasza:
42%

Sem a kortárs zene jelentésével, sem a boomer szó jelentésével nem vagy tisztában kérdező.

Ez nyilvánvaló a hozzászólásodból.

Napjainkban elveszik a szavak valódi jelentése, mert a magadfajta tudatlan új jelentés alkot, vagy szándékosan félreértelmezi.

2022. aug. 14. 01:10
 13/17 anonim ***** válasza:
26%

11.

Nem vagyok elvtárs, te tudatlan Söpredék. Tévedésben vagy.

Ezért is terjed a nagyon alacsony értelmi képességed a korszak jellemzéséig.

Nálad is látszik a zenei kultúra hiánya.

Fogalmad sincs a ritmizálásról stb.

2022. aug. 14. 01:15
 14/17 anonim ***** válasza:
63%

Ez aztán a válasz elvtárs uram. Te vagy troll vagy, vagy egy nárcisztikus idegroncs.

Szerintem neked a ritmizálás fogalma sincs meg mit jelent, ha felhoztad mert szóba sem került. A stb. meg gondolom minden más zenei fogalmat jelent amiről még nem hallottál :D Szedd be az esti xanaxod mert a kedvenc zenéid nem raktak rendbe, aztán alvás van.

2022. aug. 14. 01:24
 15/17 A kérdező kommentje:

Te mész szemben a forgalommal, nem mi. Össze lehetne mérni, hogy melyikünknek van nagyobb tudása művészetelmélet terén, de felesleges, úgyis csak a magadét hajtod, a kérdésre való választ pedig elkerülöd. Ez a "napjainkban" beszéd pedig pont azt bizonyítja, hogy boomer vagy.

11: A túlingereltség az internetnek köszönhető? Szürrealizmus már volt, bár esélyes, hogy a drogok teszik, mert anno is főleg a drogok miatt alakult ki az az irányzat. Most főleg kokaint fogyasztanak és rengeteg lsd-t és sokkal több pénzt keresnek az előadók, mint régen.

2022. aug. 14. 03:09
 16/17 anonim ***** válasza:
26%

14-es.

Nagyon vicces vagy. 😂

Te ennyire hülye vagy, vagy csak szimplán betanítottak?

Kérdező, helyedben csendben maradnék, mert nagyon buta vagy.

35 évesen boomer vagyok. Te nagyon ostoba.

Minden jót.

2022. aug. 14. 10:06
 17/17 Lukella válasza:
0%
de még azt mondja: "zeneművészet" :D ahahahahaaha :D :D
dec. 14. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!