Minek vesznek sokan új pickupot?
Szerintem a kérdező a gitárokban lévő pickupra értette:D
Meglehet, hogy így olcsóbb, mint egy új gitárt venni:D
Erre mondaná Frédi, hogy kiköpöm a piköpöm :)
Mivel a zene kategóriában van, gondolom a lemezjátszó tűkről-fejekről van szó. Én akkor vettem újat, mikor az AKAI-ban elkopott az eredeti tű, akkor kicseréltem Ortofon fejre. Aztán, mikor láttam, hogy leáldozott a bakelit lemeznek, bedigitalizáltam a meglévőket és már nem veszek új pickupot. A közel 300 lemez meg pihen a szekrényben...
1, Mert így akarnak Gibsont/Fendert csinálni a 25ezres tüzifájukból, aztán rájönnek hogy ez nem pont így működik
2, Mert a tapasztaltabb zenészek így akarnak elérni jobb, számukra ideálisabb hangot a hangszerükkel.
a lényeg a hangszer/tüzifa kontraszt, egy jó pickup sokat tud dobni a hangzáson, de kukából nem lesz szalonna...
Én például - gyakorlatilag - "szétvertem" a pick-up -öket a basszusgitáromon, és hallhatóan egyre kevesebb, egyre rosszabb minőségű zengést szedtek össze a húrok irányából.
Ilyenkor "csodákra képes" egy új pick-up beszerelése, - új húrkészlettel, (régi erősítő beállításokkal) házat lehet bontani az "új" gitárral...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!