Miért ilyen magas a legendás világhírű angol énekesek aránya a zenei popkultúrában?
George Michael, Sting, Phil Collins, Elton John, akkor az együtteseket is említhetném akár: U2, Oasis, Queen, Coldplay.
Jó tudom amerikai énekesek is vannak szép számmal, akiket senkinek nem kell bemutatni, de akkor is... a UK egy 65 milliós ország töredéke az USA-nak mégis rendkívül koncentrált a modern pop kultúra. Manapság is a rádiókból rengeteg fiatal angol énekes zenéi szólnak: Dua Lipa, Ava Max, Ed Sheeren.
Tudom az angolszász nyelvi kultúra megkerülhetetlen és gondolom ezért lehet az, hogy nagyon nehéz "bekerülni a szűk körbe" mint pl. az ABBA-nak vagy Shakira-nak (angol nyelv nélkül pedig kb. lehetetlen nagyot alkotni).
De fura nekem, hogy az angolok ennyire felülreprezentáltak a zenei életben miközben max 2-szer annyian élnek mint a szintén angolszász Ausztráliában/Kanadában onnan meg szinte egy híres énekest nem tudok megnevezni (Celine Dion... és kb. ennyi).
"angol nyelv nélkül pedig kb. lehetetlen nagyot alkotni"
Nem lehetetlen.Csak kevésbé lesz ismert a produktum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!