Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért ilyen magas a legendás...

Miért ilyen magas a legendás világhírű angol énekesek aránya a zenei popkultúrában?

Figyelt kérdés

George Michael, Sting, Phil Collins, Elton John, akkor az együtteseket is említhetném akár: U2, Oasis, Queen, Coldplay.

Jó tudom amerikai énekesek is vannak szép számmal, akiket senkinek nem kell bemutatni, de akkor is... a UK egy 65 milliós ország töredéke az USA-nak mégis rendkívül koncentrált a modern pop kultúra. Manapság is a rádiókból rengeteg fiatal angol énekes zenéi szólnak: Dua Lipa, Ava Max, Ed Sheeren.

Tudom az angolszász nyelvi kultúra megkerülhetetlen és gondolom ezért lehet az, hogy nagyon nehéz "bekerülni a szűk körbe" mint pl. az ABBA-nak vagy Shakira-nak (angol nyelv nélkül pedig kb. lehetetlen nagyot alkotni).

De fura nekem, hogy az angolok ennyire felülreprezentáltak a zenei életben miközben max 2-szer annyian élnek mint a szintén angolszász Ausztráliában/Kanadában onnan meg szinte egy híres énekest nem tudok megnevezni (Celine Dion... és kb. ennyi).

2022. júl. 24. 14:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"angol nyelv nélkül pedig kb. lehetetlen nagyot alkotni"

Nem lehetetlen.Csak kevésbé lesz ismert a produktum.

2022. júl. 24. 14:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Justin Bieber kanadai, Kylie Minogue meg ausztrál így kapásból. Szóval vannak azért, max kevésbé van a homlokukra írva. Amúgy nem tudom. Voltak műfajok amik kimondottan onnan indultak, de az újabbakra ezt már nem lehet ráhúzni.
2022. júl. 24. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!