Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak szerintem egy $z4r az...

Csak szerintem egy $z4r az utóbbi időben a kpop dalok 99.9999%-a?

Figyelt kérdés
Mindegyik előadó műve egy csalódás. Nagyon durván kell erőltettem, hogy kicsit is élvezzem a dalokat. Szerintetek is így van? (Már hallom is, ahogy Kis Pistike a favágó utca 3-ból írja, hogy eddig is rossz volt minden Dél-koreai zene)

2022. júl. 17. 14:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%

#16 Melyik debutokra gondolsz pontosan?

Amiket én láttam, azokra nem teljesen igaz a "csak girl crush"🥲

Csak idei debutok (nyilván csak gg, fiú csapatokkal nem vagyok képben sajnos, a 2 debut amit hallottam idén Tempest és Tan, de bgs nem nagyon csinálnak girl crusht amúgy sem😅):

Kep1er - gondolom girl crush, de legalábbis teen crush

H1-key - őszintén ötletem sincs hogy mi volt ez

Yena - ha létezik cute girl crush, akkor igen I guess💚

Yuju - nyilván nem

Viviz - szerintem szintén nem

Nmixx - yeah

ILY:1 - no

Miyeon - no

Le Sserafim - yes

Class:y - yes, vagy inkább teen crush, tekintve hogy minden tag fiatalabb mint 20~

Lapillus - yes

Nayeon - no

Nyilván értem hogy honnan jössz, a girl crush concept nagyon népszerű és sok csapat debutál vele, de ha valaki szeretne találni csapatokat más concepttel, akkor fog is találni, legyen az StayC, Ily:1, Cherry Bullet, or someone else💚 *vagy mondanám hogy Twice/RedVelvet, de vannak akik már az ő számaikat is girl crushnak mondják, szóval inkább nem🤣*

2022. júl. 22. 01:29
 22/25 A kérdező kommentje:

Nahát gyerekek, mikor kiírtam ezt a kérdést, nem hittem volna hogy kpop professzorok, szakértők fognak válaszolni xddd

Viccet félretéve a lényeg az, hogy összességében mindenkinek meg vannak azok az ☆ájdolok☆, akiknek tetszik a zenéjük, de többségében szerintetek is romlott a minőség, és inkább a mennyiségre koncentrálnak. (Mint annak idején a tervgazdálkodásnál xd)

2022. júl. 22. 07:21
 23/25 anonim ***** válasza:
77%

Well sorry, kicsit túl sok időm volt tegnap este🤣

Szerintem nem összességében romlott a minőség, van amelyik csapatnál romlottvan amelyiknél nem. *Bár szerintem ezt írtam le a 9-es válaszomban is, de nvm*

És még mindig csak azt tudom mondani, hogy hacsak nem vagy valami zene elemző szakember, akkor ennek a megítélése nagyon változó lesz egyénenként, attől függően, hogy tetszenek e az újabb számok. Ha valakinek tetszenek, akkor nyilván nem fogja azt mondani hogy romlott a minőség, ha meg nem, akkor azt fogja mondani hogy romlott...

De szerencsére rengeteg más zene van a világon, ha valakinek nem tetszenek az új számok mindig tud keresni máshol, más műfajokból, kultúrákból neki tetsző számokat, akár a régi kpop kedvencekkel együtt hallgatni, akár külön😃

2022. júl. 22. 10:20
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, rosszul fogalmaztam, lehet nagy kpop szakértőnek nézek ki pedig egy éve vagyok jobban benne a kpop világáb (meg este is volt már nekem😅). Most hogy így sorolsz fel igaz Túlzás volt a "csak girl Crush" kifejezés. Inkább pontosítok.... Az ujjabban debutált bandáknál NEKEM sok a Girl chrus/Teen chrush (ezzel kapcsolatba mondanám hogy az előző hozzászólásomba ezt a kettőt egynek vettem (bár tudom nem az)).

Nincs bajom egyébként a GC-vel, csak nekem már sok hogy a lány bandák nagy része ezzel akar érvényesülni (bocsánat ha rosszul látom, de nekem nagyon olyan. Pl lehet mondani pl Aespa-nal hogy annak AI koncepciója van de nekem mégis megvan az az erős Girl Chrus beütése).

Én a Cute concepciót jobban szeretem (nem hiába a Twice az Ult.bandám) de hála az égnek sok olyan banda van aminek ilyen a koncepciója

16-os voltam

2022. júl. 22. 14:21
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

#24 Ohh ne aggódj, én sem vagyok egy nagy szakértő, szintén csak kicsit több mint 1 éve vagyok itt😃💚

Igazad van amúgy, valóban nagyon sok új csapat próbál ezzel népszerű lenni, még régebbi csapatok akik más concepttel debutáltak, átváltanak girl crushra sajnos, mint Weeekly. Az a baj, hogy amikor egy csapat nem gc concepttel debütál, messze nem kap annyi figyelmet mint gc társaik, és ezért nyilván a cégek sem nagyon mennek rá🥲

De valóban, szerencsére azért van egy pár, most még Twice is megmarad nekünk egy pár évig😍🥳

21-es voltam

2022. júl. 22. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!