Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Más is járt így a covid miatt...

Más is járt így a covid miatt elmaradt fesztiválok kapcsán?

Figyelt kérdés
2020-ban szerettem volna elmenni egy fesztiválra, amire megvettem a bérletet, és 130 ezer forint értékben szállást is. Mivel elmaradt két évben is a fesztivál, a szállást értékvoucherre váltottam, mert csak erre volt lehetőség. Viszont idén mégsem tudtam elmenni rá. A bérletet sikerült eladnom, de a szállásra annyit mondtak, hogy a szabályzatuk miatt nem áll módjukban visszafizetni. Vajon érdemes a békéltető testülethez fordulni ezzel? Szerintem ez elég nagy lehúzás, nem én tehetek róla, hogy elmaradtak a fesztiválok...

2022. júl. 5. 12:07
 1/5 Mojjo ***** válasza:
87%
Valószínűleg nem visszatéríthető (non-refundable) foglalástípust választottál. Ez pedig - mint a nevében is benne van - nem visszatéríthető. Mehetsz ezzel bármilyen testülethez, nem lesz értelme. Ennek a foglalástípusnak az a lényege, hogy olcsóbb, mint a visszatéríthető, vagy részben visszatéríthető, de ha bármi előre nem látott - akár a foglalón kívül eső - dolog közbejön, akkor bukta az ember a pénzét. Az olcsóbb foglalásért cserében ezt pedig tudomásul veszi. Ez egy ilyen bicikli.
2022. júl. 5. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

"Szerintem ez elég nagy lehúzás, nem én tehetek róla, hogy elmaradtak a fesztiválok..."

Ők sem tehetnek róla. Mint ahogy semmi más okról sem, ami miatt esetleg nem tudtad a szállást elfoglalni. Nem a fesztiválhoz adták, hanem egy önálló szolgáltatásról beszélünk.

2022. júl. 5. 12:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tehetnek róla ők sem, ez igaz. De ez egy szolgáltatás. Ha rendelek a netről egy cipőt, amit előre kifizetek, majd kiderül, hogy ellopták az összeset a raktárból, akkor gondolom te sem azt mondod, hogy "hát ők se tehetnek róla, tartsák meg a pénzem". A saját pénzemet kérem vissza, nem őket húzom le, és azért nem kis összegről van szó. Én megértem, hogy elmaradt kétszer is a fesztivál, ők meg értsék meg, hogy pl nem is olyan fellépők léptek fel, akikre én jegyet vettem, és ráadásul idén már nem is tudok (tudtam volna) elmenni rá. Amikor kifizettem a szállást, nem volt sehol feltüntetve, hogy nem térítik vissza akkor sem, ha önhibámon kívül (hanem úgymond a szolgáltatás hiányából fakadóan) nem tudom elfoglalni a szállást. Ráadásul értékvoucherre lett cserélve, arra vonatkozó szabályzatot pedig sehol nem olvastam, hogy nem térítendő vissza.
2022. júl. 5. 12:55
 4/5 Mojjo ***** válasza:
@3: Lemondási feltételek mindenképpen szerepelnek a foglalás visszaigazoláson. Keresd meg, ott lesz az.
2022. júl. 5. 13:07
 5/5 anonim ***** válasza:

3! Attól még léteznek olyan szolgáltatások, amik lemondás esetén nem, vagy nem teljesen visszatérítendők.

Gondolj bele, lefoglalsz egy szállást, de nem mész el, akkor ők ott állnak bevétel nélkül, üres szobával úgy, hogy közben kiadhatták volna másnak. Teljesen érthető, hogy miért nem méltánytalan a díj legalább egy részét megtartaniuk.

De foglaláskor és/vagy az utalványra váltáskor ez ki volt kötve, nincs más dolgod, mint azt visszakeresni.

2022. júl. 5. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!