Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elszakadt a gitáromon a húr....

Elszakadt a gitáromon a húr. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Elszakadt a gitáromon a húr és nem tudom mit csináljak ...SÜRGŐS
2010. szept. 19. 12:40
 1/6 anonim válasza:
3%
Arra nem gondoltál, hogy elviszed egy hangszer üzletbe, és megcsinálatod??? -.-
2010. szept. 19. 12:46
 2/6 A kérdező kommentje:
és az mennyibe kerül??
2010. szept. 19. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
35%
Én vettem új húrokat asszem ezer valamennyiért aztán faterom tudta hogyan kell felhúrozni és felhúrozta! Mondjuk nem tudok annyira gitározni csak próbálkozok! De igaza van az első válaszolónak! Amúgy nem lehet drága! Na peace!:D
2010. szept. 19. 13:02
 4/6 anonim válasza:
2010. szept. 19. 19:42
 5/6 anonim ***** válasza:
39%

Olyan dolgot teszel, mintha ablak mosás ürügyén kikocsikáznál egy gépjárművel a benzinkútra.

Megveszed a húrkészletet a hangszerboltban.

Hazaviszed.

Ha szükséges hagyod, hogy a húrok átvegyék a szoba hőmérsékletét.

Leszeded a leharcolt húrokat a gitárodról.

Előveszed a húrokat, - kibontod.

Javaslom, hogy sorban, egyesével bontsd ki, - ill. tedd fel őket, - mert akkor nem lesz keveredés.

A húr feltétele úgy történik - hagyományos elrendezésű - gitárra, hogy a húrláb mögött van egy fém szerkezet, amelyen ki van képezve mind a hat húrnak úgy a hely, hogy a húrt a "húsklopfolós" végénél bele tudod akasztani ezekbe a résekbe.

A legvastagabb húrét az arcodhoz legközelebbibe, a kevésbé vastagot az ez alattiba, és így tovább...

Sorrend:

E(3); A; D; G; H (vagy B, - kinek hogy szimpatikusabb); E(5)!

A húr másik végét a nyak végén kiképzett fémkulcsok megfelelő hornyaiba kell befogatni, de ügyelni kell egy-két dologra:

Az egyik az, hogy mindig hagyj annyi húrt a nyaki csap számára, hogy 4-5 menetet úgy tudjál a hangolókulcsra felcsévélni, hogy még ne feszüljön meg a húr.

A másik, hogy enyhe - kézzel - feszítés közben optimális felhangolni a húrt. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a húrt a gitár saját súlyával feszítettem meg, - ráakasztva azt a kézfejemre addig, amíg befért az ujjam a húr és a gitártest közé. -Nem biztos, hogy ez a legjobb, de én így csináltam.

Fent van mind a hat húr...

Amikor kellően feszesek ahhoz a húrok, szépen a helyükre rakod őket, - a húrlábon is a megfelelő résben kell, hogy legyenek, és a gitár nyakának végén elhelyezkedő nútokkal tagolt lapocskában is a megfelelő helyükön kell, hogy legyenek a húrok. A húrláb magasságát érdemes ilyenkor szabályozni, - ha szükségesnek véled, - mert felhangolt állapotban téve ezt, elhangolódik csúnyán a gitárod a későbbiekben.

Nem tudom, mihez állítod be az alaphangot, - hangolósíphoz, billentyűs hangszer "A" -hangjához, vagy hangológéphez, - de elsőnek az "A" -hangot, (az "A" -húrt üresben) szokták hangolni.

A bund a gitár nyakán lévő fémérintő, - ami mentén lenyomja a zenész a húrokat a hangmagasság manipulálásának okán.

Az E(3), - legvastagabb - húrt ez alá hangolják öt bunddal, - azaz az "A"-hanggal az "E"(3) -húr ötödik bundjánál lefogott hanggal kell "egybe csengenie", azonos hangot kiadnia.

A "D"-húrt, - ami az "A"-húr alatt van FIZIKAILAG (!),- az "A"-húr ötödik bundjához, a "G"-t a a "D" 5. bundjához, a "H"-t a "G" 4. (!) bundjához, az "E"(5)-öst pedig a "H" 5. bundjához hangolják - hagyományos hangolás esetén.

Érdemes gondoskodni állandóan tartalék húrkészletről, mert az elektromos szólógitár húrjai lényegesen kisebb erőhatástól képesek elszakadni, mint a basszusgitár húrjai.

Bármikor, bárkivel előfordulhat ez a malőr, - de ciki egy ilyen dolog miatt félbehagyni egy fellépést.

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

zollye

2010. szept. 20. 00:33
 6/6 anonim ***** válasza:
20%
Normálisabb hangszerüzletekben ki is cserélik neked.
2010. szept. 20. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!