Hogyan tanuljak meg gitározni egyedül?
Figyelt kérdés
Szeretnék megtanúlni gitározni egyedül, főleg ilyen nirvána számokat szeretnék tudni eljátszani. Ugy hallottam hogy azok nem annyira nehezek. Mit javasoltok?2022. máj. 23. 12:00
21/21 anonim válasza:
Beszallok en is! Az az igazsag, hogy mindenkinek van igaza! 45 eves vagyok. Vagytam ra mindig, hogy valami hangszeren jatsszak. A metalt szeretem a legjobban. A valasztas kezenfekvo volt. A szuleim persze nem tamogattak ezt. A 90-es evekben voltam fiatal. A zeneles hulyeseg. En csak tanuljak! Massal ne foglalkozzak (nehogy veletlenul barmi is oromet szerezzen)! Ugyse vagyok tehetseges. Hogy mibol is vontak le ezt a konkluziot nem tudom. De biztos nem vagyok az, mert ok azt mondtak es kesz punktum! Egyebkent falra maszok ettol a "tehetseg" dologtol alapbol is. Ezzel szemben az elet pont azt igazolta, hogy az fontos, ami nem fontos! A zene tanulasa rengeteg egyeb keszseget fejleszt. Nos. 16 eves voltam. Szerettem volna elkezdeni. Nem volt egy vasam sem. Sanszom nem volt ra, hogy szerezzek egy hangszert. Persze azt se tudtam, hogy magat a tanulast is hol kellene elkezdeni. Ekkor meg nem volt internet sem. Nagyon kevesek kivaltsaga volt! 18 lettem, mire osszekuporgatott kis penzembol vettem egy Squier Strat gitart. A kornyezetemben nem volt senki sem, akitol tanulni tudtam volna. Teljesen fogalmatlan voltam. Szerettem volna tanarhoz is eljutni, de nem volt penzem ra es a kornyekemen sem volt. Probaltam fejlodni ahogy tudtam. Nem sikerult. Elfogyott a lendulet. Idorol idore voltak fellangolasaim, hogy neki kezdek ujra. Persze messzire nem jutottam. Most is jott egy ilyen pont az eletemben, hogy probaljuk meg hatha. Szoval, hogy osszefoglaljam neked kedves kerdezo es adjak par tanacsot. Elmelet kell! Mese nincs. Fontos, hogy tudd a hangokat a fogolapon. Meg kell tanulni. De ne ugy tedd, hogy mechanikusan bemagolod. Mechanikusan tab alapjan dalokat bemagolni szinten egy tevut. Fontos, hogy tudd es ertsd, hogy mit is csinalsz. Hangkozoket megtanulni. Skalakat megtanulni. Hangnemeket megtanulni. Akkordok tipusai es azok mikent epulnek fel, megtanulni. Ha van lehetoseged becsatlakozni egy ilyen korbe, akik zenevel foglalkoznak, vagy csapodni valami zenekar melle, akkor tedd meg. Probalj ellesni dolgokat. Egymastol tanulni a legjobb dolog es szerintem az egyik leghatekonyabb is. Mindenkepp fontos a modszeresseg. Tanarhoz jarni azert is hasznos, mert kapsz visszajelzest. Falnak megyek attol a butasagtol is, hogy jatssz Nirvanat, mert az konnyu. Nem igaz. A Nirvana nem konnyu. Jol eljatszani legalabbis. A punk sem konnyu. Hatasos jo punk zenet jatszani nem konnyu. Szemelyes kedvencem Michal 'Olga' Algar a Toy Dollz frontembere. Barmit eljatszik a fazon, de ahogy jatssza az maga a punk! Szerintem kevesen tudnak utana csinalni. Javaslom nagyon a Guitar Pro nevu alkalmazast. Sok tab elrheto hozza. Nagyon vigyazni kell az internet nevtelen hosei altal leszedett es krealt tabokkal. Jobb ha te magad probalkozol es probalod a dalt megfejteni hallas alapjan. Van meg par mobil alkalmazas, amit en nagyon szeretek es sokat is segit. Complete Ear Trainer, Complete Note Trainer, Complete Rhytm Trainer. Csak esszel es modszeresen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!