Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tanuljak meg gitározni...

Hogyan tanuljak meg gitározni egyedül?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanúlni gitározni egyedül, főleg ilyen nirvána számokat szeretnék tudni eljátszani. Ugy hallottam hogy azok nem annyira nehezek. Mit javasoltok?

2022. máj. 23. 12:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10.Azzal se törődj ha nincs Hetfield mellett egy zenei zseni, akit Cliffnek hívtak akkor sehol nem lett volna a Metallica, elvégre első 3 albumon írt gitártémákat is...

Értsd meg elmélet nélkül nincs zene, kár tagadni.

Kvint tologatásban is van tudatosság, nem random játszottak ők sem, Slayer a maga korában bőven jónak számított technikailag is.

2022. máj. 24. 12:25
 12/21 anonim ***** válasza:
38%
#11: Na, itt lőttél mellé a Slayer-rel kapcsolatban! Nem voltak különösebben technikásak, zsigeri volt a megközelítésük. Kerry egy született riffer volt. Nem random játszottak, de nem az érdekelte őket, hogy most Fisz-Fasz Dúr-Rombolban játszottak-e vagy sem. Ami a Metallica-t illeti, Cliff tényleg segített a zeneelméletben, de a gitártudást nem ő adta James-nek, LMAO
2022. máj. 24. 12:28
 13/21 anonim ***** válasza:
39%

#12.Mint írtam jónak számítottak, stílusban és korban mindenképpen.

Watchtower és Voivod kb. a 80s közepén jelentek meg és akkor már Slayer bőven csúcsra járatta a Thrash Metalt amikor megjelentek az igazán technikás bandák, de most a korai Venomhoz(ami inkább heavy metal volt) és egyéb thrash metal kortársakhoz képest a Slayer bőven a jobbak közé tartozott.(persze nem a Megadeth-hez képest)

Hozzátenném, megint oda lyukadtunk ki hogy tudatosan riffelgetett Kerry, valamennyire képben volt zeneileg nem csak fogta a gitárt és elkezdett random kvinteket játszani, ezért valamennyire ott kellett technikailag lenni.

Én azért nem biztatnék senkit arra hogy csak random játsszon mert adott egy csomó lehetőség és érdemes élni vele, nem mondta senki hogy Steve Vai szintű tudással kell rendelkezni, de ha érti a skálákat, akkordokat nagyban elősegíti a tudatosságot és könnyebb lesz úgy játszani egy Nirvana számot hogy érti, mi hogyan van és miért, nem most hogy vajon a tabon hol szerepelt az egyes, melyik húrt kell megpengetni stb.

Kurt Cobain meg fölig nem volt egy technikai zseni, de tudta hogyan passzolnak össze az akkordok, a skálákhoz is bőven értett, volt zenei alaptudása és érzéke hozzá.

(Metallica meg így zárójelesen, nem ő adta a gitártudást, de amiért a Metallica nagynak számított azt a sok újítást mindenképpen, valahogy azóta sem sikerült megugraniuk az első 3 albumuk egyikét sem)

2022. máj. 24. 13:14
 14/21 anonim ***** válasza:
38%
Tudok elég sokat a thrash-ről, szerintem ne próbálj meg kioktatni. :D Lehet, hogy hamarabb voltam thrasher, mint te. ;) Igen, VALAMENNYIRE képben volt Kerry, de nem gondolt túl semmit. Kurt dettó. Fogadd már el, hogy ők ösztönösen éreztek rá, hogy mi hangzik jónak. :D Engem a konzis marháskodás untat.
2022. máj. 24. 13:37
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Na, szóval az 'isten/zeneelmélet/tanár tagadó' beszólogatónak jelzem, hogy úgy tud ilyen marhaságokat írni, hogy előtte az iskolában megtínították írni. Az édes mamája megtanította beszélni. A környezete olyannná tette amilyen. Nem kellene tudatos útba vetett bizalmat ennyire fikázni. Ez itt nem egy kocsma, ahol neked kell ütni elsőnek, hogy igazad legyen. Még igazad sem lehet. És természetesen az elsőnek ütés elképzelését is meg kellett tanulni. Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki úgy született volna, hogy mindent tud. De, ha szerinted lapos a föld én nem vitatkozom. Az ilyeneket úgysem lehet meggyőzni.
2022. máj. 25. 06:35
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
#15: Na, megjött már a laposföldező átlag Józsi is. :D Hihetetlen, mennyi sznob f*sz van itt... Akkor menjetek, játsszátok tovább a F#637737372828288282828/sus/add#13 akkordjaitokat, a kutya sem lesz rátok kíváncsi. :D
2022. máj. 25. 07:19
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyébként isten valóban nem létezik, lol!
2022. máj. 25. 07:19
 18/21 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, te meg ne hallgass ezekre, valószínűleg megkeseredett zenészek, akik amúgy tényleg baromi sokat melózhatnak egy-egy adott anyaggal, csak a hozzáállásuk miatt senki sem foglalkozik velük.
2022. máj. 25. 07:22
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként az is sokat elárul, hogy a "laposfölddel" megáldott barátunk nem tudja értelmezni, amit mondtam. A nyilvánvaló alapok után nem gondolom, hogy túl sokat tanult volna tanárnál Kurt és Kerry. Egyedül Kerry-ről tudom, hogy valahol a Seasons lemez előtt elment leckéket venni, de ennyi. Rá lehet jönni egy bizonyos szintig a gitározás fortélyaira önállóan (internet igénybevételével, pl.) is. Az tény, hogy lehetnek korlátok egy idő után, de én például remek riffer lettem tanár nélkül is. A kételkedők nyugodtan dobjanak egy privátot, játszok nekik valami olyat, hogy leszakad az álluk, hátha bekussolnak. :D
2022. máj. 25. 07:30
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Akkoriban meg - ahogy a másik okoska írta - ide-oda tekergették a szalagot. Sosem értettem az ilyen fokú sznobizmust. Tán irigyek vagytok, hogy valaki javarészt egyedül is sokra vitte? :D El tudom képzelni. "Brühühü, nem hallgatja senki sem az uniformizált hangzású djentexperimentál mesterművemet, nincsen barátnőm sem és anyuci mossa a fosos boxereimet, brühühü. Most pedig megyek és beszólok valami laposföldeset annak, aki nem ért velem egyet, mert ez az életem!"
2022. máj. 25. 07:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!