Melyik a jobb választás? A Deezer, vagy a Spotify?
Szeretnék előfizetni valamelyik zenés szolgáltatásra. Engem a szívem mindig is a Deezer felé húzott. 2-3 éve használtam Deezert, és Spotify-t is, nekem a Deezer volt az, ami bejött a minőségben is, az alkalmazás is, és a minőség is.
Az ilyeneket hogy YouTube Music, vagy Apple music most hagyjuk, mert úgy vagyok vele, hogy ahol rámjön, ott hallgatok zenét, és eléggé nyakatekert az operációs rendszereim használata. Otthon Linux van, munkahelyen Windows, telefonon meg Android fut. Szóval egy olyan zenés alkalmazást szeretnék, ami mindenhol jól működik.
A kérdésem az, hogy van valamilyen különösebb oka annak, hogy a Spotify nagyobb népszerűségnek örvend, mint a Deezer? Milyen előnyei vannak a Spotifynak a Deezerrel szemben, és fordítva: Milyen előnyei vannak a Deezernek a Spotifyal szemben?
Nézd meg a kínálat, meg hogy mit nyújt számodra és azt válaszd ami számodra előnyösebb.
Nem egyértelmű, ezt neked kell tudnod.
Számomra Spotify, mert egész korrekt kínálat van.
#3.Nem túl praktikus 30-40 ezer zenét hordani, meg fölig ha ezen felül mást is akar az ember hallgatni.
Nincs semmi létjogosultsága, csak ha lossless zenéről van szó de az meg nem a hordozhatóság miatt van.
#7.Sokkal jobb relatív, ha nincs egy Sennheiser HD660 valami komoly lánccal akkor elenyésző a különbség.
A Spotify is már 320 kps AAC-t biztosít ami jelentősen jobb mint a 320-as MP3, nem mellesleg vakteszteken szépen el lehet bukni rajtuk mert olyan kicsi a különbség.
#9.Én most itt hordozható eszközökről beszélek.
Eleve ha vezetékes és nincs valami minőségű D/A konverter akkor kb. semmi különbség objektíven, mert egyszerűen megvannak a korlátai. Leginkább fogyasztás és hordozhatóság szempontjából. Maximum relatív jó hangminőséget tudsz elérni, arra meg bőven elég amit a Spotify nyújt.
A vezeték nélküli eszközök kicsit már kategória, ott ha nincs valami komolyabb szabvány támogatása, egyből lekonvertálódik a zene valami tömörebb formátumra. Vannak erre is megoldások, pl. LDAC de azt alig támogatja fejhallgató 100 ezer alatt.
Szóval összegezve, ez nagyrészt placebo hatás, semmi több. Bár mindig nincs nálam a nagy merevlemez mindig, így néha Spotify-t is használok a nagy láncon meg a studiófejesekkel, de ott sem érezhető hogy a zene minősége a korlát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!