Miről szól ez a szám? (-Green Day-)
Azt szeretném tudni, hogy miről szól a Green Day - When I Come Around(( www.youtube.com/watch?v=QYoddxj-XAo)) című száma, meg ha lehet a Green Day - Basket Case
(( www.youtube.com/watch?v=NUTGr5t3MoY&ob=av3e))
kösz

A Basket Case, mint a címe is áttételesen mutatja, arról szól, hogy teljesen elmeroggyant a szerző, különösen kihangsúlyozza az a sok olyan apró poén, mint az "I went to a whore, HE said my life's a bore".
A When I come around meg dióhéjban arról szól, hogy te magányosan sírdogálsz, én meg itt vagyok, szóval ne keress, mert tudod, hol vagyok, de aztán készülj fel arra, hogy nem vagyok angyal, aztán dönts ahogy gondolod.
Kb ennyi.

Valójában a when I come around című dalt. Billie Joe a későbbi feleségének, Adrienne Nesser-nek írta.
1990-ben ismerte meg őt, mindössze 18 évesen. Az első nagyobb Green day koncerten. Azonban a kezdeti időszakot egymástól távol töltötték. És voltak időszakok amikor elég távol voltak egymástól (lelkileg is) Ekkor írta ezt a dalt. Ezáltal kissé megismerhetjük a valódi énjét is. (Im'a loser and a user) szerintem ez sok mindent elárul (voltak sokáig fura dolgai na. Azonban emberileg szerintem nem megkérdőjelezhető). Az egésznek szemes üzenete van. És talán ez teszi a mindennél szebb dalok egyikévé.
A basket case. Pedig
Passz. Pontosan nem tudom.
Igazából ez egy elég őrült szám. Kissé már elvont. 😂
Azért itt kissé jobban felszínre tör punk mivoltjuk, szerintem.
De ez is egy írtó jó száma a Dookie albumnak
Az előző válaszolónak pedig: ne már, hogy minden jóhiszeműen feltett kérdésre jönnek a Green day-t nem szerető emberek kritizálni a bandát. Ez már csúnya. Valaki meg szerette volna érteni, hogy egy általa hallgatott dalnak mi a jelentése, és a jelentősége. Ezért feltett egy kérdést. És azt a választ kapta, hogy a szerző.elmeroggyant, ami nem igaz. Ki olyan érzéketlen, hogy Billie Joe-t kritizálja. 😡😤

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!